El 600 aniversari del Desembarcament serà protagonista de les festes de Santa Maria Magdalena a Moncofa

– Música, solidaritat, esport i bous conformen la programació entre el 21 i el 29 de juliol

Després de la presentació oficial de la Reina i Cort d’Honor celebrada el passat 7 de juliol, en la qual Maria Murria Rubert va ser proclamada reina; i Laura Ángel, Irene Rosell, Alba Viller, Sergio Uriel i Ángel Dembilio van ser nomenats dames i cavallers, este divendres 21 de juliol sonaran les campanes per a anunciar l’inici dels festejos de Santa Maria Magdalena a Moncofa.

“Presentem una programació plena d’activitats per a tots els públics i gustos en la qual no falten els homenatges, les activitats infantils, la música i la tauromàquia”, afirma la regidora de Festes, Maria Teresa Alemany Rios. Una agenda festiva que va en la línia de l’estiu moncofí, i és que “des de l’Ajuntament hem apostat per crear una agenda estival molt variada i amb activitats per a totes i tots. Un esperit de pluralitat i varietat que també hem volgut traslladar al programa de les festes patronals perquè qualsevol persona, sense importar l’edat o les preferències lúdiques i culturals, puga gaudir al màxim dels festejos”, ressalta Alemany Ríos.

Una programació que tindrà un plat fort per excel·lència, el Desembarcament de Santa Maria Magdalena, declarat Festa d’Interés Turístic Provincial i que este 2023 celebra el 600 aniversari. “Tots els veïns i veïnes de Moncofa esperem amb il·lusió este acte cada mes de juliol. Com marca la tradició, es recitaran els versos i s’anirà en processó fins a l’ermita on s’oficiarà la missa”, indica la regidora, que afig que “enguany, amb motiu de l’aniversari, hem convidat a totes les festeres i corts d’honor, per la qual cosa serà un moment molt emotiu”. A les 18.45 començarà el 600 aniversari del Desembarcament amb l’Ofrena en l’ermita i a les 19.30 h es rebrà la patrona Santa Maria Magdalena per la vora de la mar per a continuar amb la resta de programació de l’esdeveniment com són els versos, la processó i un castell de focs artificials aquàtic.

Primer cap de setmana

Els primers acords de les festes patronals de Moncofa arribaran amb bous i música. Així, el divendres 21 després del volteig de campanes i l’anunci de la festa, a les 19.30 h hi haurà un bou salvatge d’ El Cotillo; a les 20 h un salvatge de Jose Luis Pereda i simultàniament una actuació de Maxi Magia/Cartonutti i les 3R amb ‘La Mar de Circ’; a les 23.30 h un bou embolat de la ramaderia Guadalest i des de les 00.00 h arribarà la Nit de Festa amb el Dia del Bou amb Gustavo Paradís a càrrec de la Penya el Rus.

El dissabte el dia començarà a les 10.45 h amb una cercavila i el reconeixement a les veïnes de Moncofa que comparteixen nom amb la patrona, així com a la persona de més edat i a la més xicoteta del municipi. L’esdeveniment estarà amenitzat per la Societat Unió Musical Santa Cecilia i els balls tradicionals de Danses Biniesma. En finalitzar hi haurà un vi d’honor. La Residència de la Tercera Edat Savia col·labora amb uns detalls per a les Magdalenes. El matí el tancarà a les 13 h una ‘mascletà’. A les 18 h serà l’homenatge a les persones de més edat del poble i a les 18.30 h se celebrarà el partit commemoratiu del 15 aniversari del Moncofa Veterans contra els Veterans UD Vall d’Uixó. A les 19 h serà l’ofrena, missa i processó en honor a Santa Maria Magdalena. La música començarà a sonar a les 20.30 h amb el Moncofa Summer Festival amb els DJ Vicente Maffia, Abel K’Kaña, Peku, Tonet Marza, Paco Moliner, Josvi, Fran Corredera, Juanka, Alexandre II i Gomis. A les 22.30 h hi haurà una mascletà mixta multicolor i a les 23 h la Societat Unió Musical Santa Cecilia oferirà un concert.

El diumenge es viurà el Dia de la Bici. Des de les 10 h es faran rutes i una gimcana amb la participació d’ACE l’Associació Ciclista Esportiva de Moncofa. Protecció Civil entregarà un detall a cada participant. A les 19.30 h es jugarà un partit de futbol femení de la Copa Santa Maria Magdalena 2023. La jornada acabarà des de les 23 h amb la vetla a Santa Maria Magdalena pel 600 aniversari del Desembarcament amb la participació del Grup de Danses Biniesma, Cor Belcaire de Moncofa, Dr. Silvestre Berenguer, Marta Paradís, Cor Parroquial Santa Maria Magdalena, i l’Associació Cultural Artística de Moncofa, entre altres.

El programa complet de les festes en honor a Santa Maria Magdalena de Moncofa pot consultar-se a través de la pàgina web i les xarxes socials de l’Ajuntament de Moncofa.