Costes licita la redacció del projecte per als espigons del Grau de Moncofa

  • Wences Alós Valls valora que s’atenguen les reivindicacions de la Plataforma Espigons Ja i els veïns
  • L’alcalde assegura que “estarem vigilants perquè no es dilate el procés i les inversions apleguen”

La Direcció General de Costes ha licitat la redacció del projecte de construcció d’espigons a les platges del Grau per 111.058,83 euros. L’empresa adjudicatària tindrà 12 mesos per a redactar el projecte que haurà de marcar com es construeixen les defenses d’una part de la costa de Moncofa, encara que este termini es veu interromput durant la fase de la declaració d’impacte ambiental.

L’alcalde, Wences Alós Valls, ha valorat la publicació de la licitació com “és una bona notícia després d’una dècada de paràlisi. És fruit de la incansable reivindicació dels veïns i de la Plataforma Espigons Ja – Platges de Moncofa (format per les associacions veïnals i els partits amb representació a l’Ajuntament)”. El primer edil ha incidit que el municipi estarà atent perquè es complisquen els terminis establits, ja que en el cas del projecte del Camí Cabres els terminis s’han dilatat perquè l’informe mediambiental ha necessitat prop de 18 mesos. En el Camí Cabres el projecte ha d’adaptar-se ara a les exigències ambientals. “Confiem que puga estar el mes d’octubre i que immediatament isca a licitació l’execució de l’obra”, ha precisat Wences Alós Valls.

La redacció del projecte que s’ha licitat definirà com seran les proteccions costaneres en un tram de 2,7 quilòmetres. Els espigons es construiran en el tram comprés entre Nules i la platja del Masbó, en el litoral sud de Moncofa, en el punt que en breu s’espera que comencen les obres del projecte de Camí Cabres.

La construcció dels espigons encara tardarà, ja que l’adjudicatari tindrà un any per a redactar el projecte, termini que se suspén mentres es realitza la DIA. Este projecte serà el que marcarà l’execució de les obres, que també hauran d’eixir a licitació. L’alcalde de Moncofa ha lamentat que “el procés siga tan lent. Portem des de 2015, des que l’Estratègia de Defensa del Litoral ens va marcar les actuacions a executar. Han passat deu anys i encara no n’ha començat cap. Les inversions han d’arribar ja i no parar fins a completar totes les necessitats per a defendre la costa de Moncofa, especialment per a fer front a la regressió de la platja del Masbó, la més vulnerable, on la mar ja ha destrossat part de l’avinguda Mare Nostrum. Tot això Costas ho sap. D’ells depén el nostre futur, el patrimoni del poble de Moncofa i el seu turisme”.

Plataforma Espigons Ja

Cal recordar que la Plataforma Espigons Ja està integrada per tots els grups polítics de l’Ajuntament de Moncofa (Partit Popular, PSOE, Compromís i VOX) , així com les tres associacions veïnals de la platja de Moncofa (Veïns Cases del Grau, Associació Veïns la Torre i Associació Veïns Sector C-Estanyol). “Espigons Ja – Platges de Moncofa” ha canalitzat des de la seua creació les demandes de la localitat de la Plana Baixa davant la Direcció General de Costes.