Centenars de persones s’uneixen a la cadena humana en defensa de les platges a Moncofa

Moncofa, 5 d’agost de 2023.- Dissabte al matí, centenars de persones s’han sumat a la convocatòria de la plataforma ‘Espigones YA! Platges de Moncofa’ per formar una cadena humana des del primer mirador del Passeig Marítim de la platja del Grau de Moncofa. Amb aquest acte, celebrat al llarg de tota la geografia espanyola, “el poble de Moncofa segueix reivindicant la construcció d’espigons que evitarien futures afeccions al litoral municipal i que permetran preservar el patrimoni natural, històric i turístic alhora que preservaria la economia local” afirma l’alcalde de Moncofa i portaveu d”Espigones YA! Platges de Moncofa’, Wences Alós Valls.

La participació a la cadena humana ha tornat a ser massiva, “com ja ho va ser fa dos anys quan ens reivindiquem amb una mobilització de cotxes a la platja” recorda Alós Valls. I és que, a Moncofa “seguirem lluitant i actuant contra la injusta legislació actual amb què treballa Costes” indica l’alcalde, que afegeix que “la construcció d’espigons ha de ser una prioritat per evitar la regressió marina. La solució d’enderrocar cases, carrers i construccions per entregar-lo a la costa destrossarà vides i vivendes, algunes sense cap afecció actualment”.

Cal indicar que l’organització ‘Espigons JA! Platges de Moncofa’ està formada per tots els grups polítics amb representació al consistori -PP, PSPV-PSOE, Compromís i Vox- i les associacions de veïns La Torre Moncofa, Sector C – Estanyol i Grau. Que s’han unit per unanimitat sota el lema “Les platges desapareixen, ja n’hi ha prou! Ens uneix el futur”.

Més notícies d'interés