Ampliar el poliesportiu, 1,3 milions per a ocupació i el Belcaire sud Nous reptes per a Moncofa el 2024

Moncofa confia que la Generalitat iniciï les obres de l’IES Palafangues i l’ampliació de l’ambulatori.

Els més de 15 milions que suposaran Belcaire Sud condicionaran no només aquesta anualitat sinó tota la legislatura.

Els 16 milions d’euros que inclouen importants inversions i reptes per a Moncofa el 2024. Més de 600.000€ per reformar i ampliar el poliesportiu, més de 3 milions d’euros per a un nou pont i una nova passarel·la que uniran les dues ribes del riu Belcaire i més d’1,3 milions d’euros per a tallers d’ocupació, n’hi ha alguns.
Aquestes són només algunes de les grans xifres dels comptes que l’Ajuntament de Moncofa aprovarà el proper dia 27 de desembre. Serà el pressupost més elevat dels darrers anys, encara que només és el 50 % del pressupost del 2006.


La inversió municipal es veurà complementada amb les obres d’ampliació de l’ambulatori i “confiem en ràpida ampliació de la dotació pressupostària de la Generalitat per a la licitació de les obres de l’IES Palafangues”, ha apuntat l’alcalde, Wences Alós Valls, qui ha destacat que ” des del novembre l’oposició ha tingut el pressupost a la vostra disposició per fer aportacions”. L’equip de Govern confia que els grups polítics del consistori donin suport a invertir en les necessitats del municipi. 2024 també serà l’any per connectar la dessaladora amb el polígon industrial ceràmic de la localitat, inversió pagada íntegrament per una empresa taulellera. Així mateix, també veuran la llum les obres del Casal Jove. I tot això amb un ajuntament sanejat.


L´alcalde ha destacat que el pressupost de l´Ajuntament “és tractor d´inversió, no només municipal, sinó també públic privada, tot per millorar les condicions de vida i serveis que rep la ciutadania”.
El suport a les associacions, les entitats i els col·lectius, les beques per als estudiants, el foment del comerç i l’activitat econòmica, la conciliació de la vida familiar i laboral, l’ajuda a les persones que més ho necessiten, la programació cultural i turística dinamitzadora de les diferents èpoques de l’any, el suport a la festa i les tradicions, la millora dels serveis públics, carrers i vies urbanes, l’eficiència de l’administració… són només alguns dels eixos que queden recollits al pressupost de 2024 I suposen gairebé 2.000.000 d’euros.
Així mateix, temes com el manteniment de camins rurals, la neteja de sèquies, la lluita contra els mosquits, el comerç i el turisme també figuren en els comptes que se sotmetran a aprovació, sumant gairebé mig milió d’euros.


-PAI Belcaire Sud
Al pressupost municipal apareix la construcció del pont i la passarel·la sobre el Belcaire, per un import superior a 3 milions d’euros. L’any serà el d’inici de les obres de finalització del PAI Belcaire Sud, que suposaran més de 15 milions d’euros a la urbanització d’aquest PAI, una herència “enverinada” d’equips de govern anteriors que ara s’ha d’assumir amb la complicació que això comporta.

Més notícies d'interés