200 nadadors participen en la Travessia Banderes Blaves de Moncofa

– És la 19a edició d’aquesta prova esportiva, que ha entrat per primera vegada en el circuit Aigües Obertes de la Federació de Natació valenciana

Moncofa, 13 d’agost de 2023.- Centenars d’esportistes s’han donat cita a Moncofa aquest matí per a disputar la dinovena edició de la Travessia Banderes Blaves. Es tracta d’una competició d’aigües obertes en la qual s’han preparat tres distàncies diferents per a adaptar-se als variats nivells atlètics dels i les participants: una de 2000 metres, una altra de 700 metres i l’última de 300 metres per a categories menors.

Després de quasi 20 anys d’història i presència en l’estiu de Moncofa, aquesta ha sigut la primera vegada que la prova esportiva ha format part del circuit d’Aigües Obertes de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana. “Tenir el suport de la federació és un pas que ens consolida com a escenari esportiu de primer nivell. La competició, any rere any, suma inscripcions i enguany hem fregat les 200 persones que s’han llançat al Mediterrani per a gaudir i competir. Estem satisfets pel gran acolliment de la prova, un suport per als següents anys”, ha explicat la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Moncofa, Arancha Igual.

Per a la correcta celebració de l’esdeveniment, des del consistori s’han pres totes les precaucions quant a seguretat. “Hem comptat amb la presència de diversos socorristes, dues ambulàncies i un equip de bombers per a previndre qualsevol problema”, anuncia Igual, qui explica que “el consistori ha desplegat també els productes necessaris per a l’avituallament dels i les esportistes que s’acosten a Moncofa”. Les tres proves s’han disputat als voltants de la plaça Ruiz Picasso del Grau de Moncofa. Després de la prova llarga, que ha començat al voltant de les 9h, les altres dues s’han iniciat sobre les 10h i les 10.30h. La regidora d’Esports, Arancha Igual, i l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, han realitzat el lliurament de premis en finalitzar la competició.

Més notícies d'interés