Moncofa registra una temporada turística “positiva amb auge de visitants estrangers”

El mateix dia que se celebrava el Dia Internacional del Turisme, a Moncofa s’han conegut les xifres i els resultats de l’avaluació interna realitzada sobre la campanya turística del 2023. A través de la informació recopilada al llarg de l’any, els tècnics de l’Oficina de Turisme de Moncofa han advertit que la temporada turística en el municipi ha sigut “positiva” i que ha complit “les expectatives previstes” després de la bona campanya del 2022. El ritme de creixement de Moncofa està subjecte a canvis, apostes i inversions, com una agenda cultural i d’oci dinamitzada durant els mesos d’estiu o la millora dels productes turístics existents, com la creació de zones i parcs verds, la cura de la qualitat de les platges o la pluralitat d’accés a estes.

La política turística realitzada pel consistori ha repercutit en l’auge de turisme estranger que ha visitat Moncofa arran de l’augment de l’oferta cultural i d’oci, així com per l’aposta del caravàning o el reflotament dels vols internacionals cap a territori valencià. De fet, les consultes entre els mesos de gener a maig dels turistes estrangers en l’Oficia de Turisme han sigut superiors en nombre a les realitzades per turistes nacionals, amb l’excepció de la Setmana Santa o els ponts festius.

Esta consolidació de turisme estranger, “ens permet desestacionalitzar l’entrada de turisme. Les visites nacionals creixen en dates com Setmana Santa o els mesos d’estiu, però mantindre els visitants forans ens permet créixer en el mercat europeu i sostindre esta font d’ingressos per a l’economia local”, ha explicat l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, que es mostra satisfet “pel treball ben fet a l’hora d’oferir plans d’oci i culturals durant tants mesos. La dinamització cultural és un pilar crucial per a nosaltres, i continuarem treballant en esta línia que tan bons fruits està recollint”. I la regidora de Turisme, Ilenia Begnozzi, afig: “És molt interessant este tipus de turisme internacional ja que aporta riquesa i és un turisme que ha anat augmentant en el nostre municipi”.

D’altra banda, els informes d’avaluació descriuen que Moncofa és una zona ideal per a escapar de les grans ciutats i gaudir de bon clima i ambients naturals. La modernització de serveis, l’aposta per la informació digital o l’embelliment de carrers, com la recuperació de l’antiga muralla medieval que segueix el seu procés, ha incentivat el grau de satisfacció de visitants i el retorn en futures ocasions.

Com a conclusió, la regidora de Turisme ha volgut ressaltar que l’estudi tècnic destaca que “la rica oferta cultural que Moncofa ofereix ha sigut un imant per als visitants, i les millores en la infraestructura local, l’embelliment de l’entorn, la creació de zones verdes i renaturalitzacions d’hàbitats i modernització de serveis han proporcionat un entorn més atractiu que ha reforçat la satisfacció del visitant”.