Moncofa no pot oferir sòl per a habitatge públic perquè les corporacions anteriors van vendre tots els terrenys municipals

  • El sòl es va malvendre sense licitació i este fet va generar molts menys ingressos per al consistori

Les corporacions anteriors van vendre els solars municipals i és per este motiu que l’Ajuntament no ha pogut oferir sòl al Pla d’Habitatge del Consell. L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha lamentat que el consistori anterior malvenguera tot el terreny de propietat municipal. A més, el primer edil ha recordat que es va vendre sense licitació pública pel mig, amb la qual cosa les arques municipals van rebre molt menys diners dels que podrien haver obtingut en un concurs públic i obert per les parcel·les. Tal com afirma l’auditoria independent realitzada en 2013 per l’empresa Grant Thornton.

Wences Alós ha lamentat, a més, que ara l’Ajuntament de Moncofa s’haja de fer càrrec dels costos d’urbanització del PAI Belcaire Sud, la qual cosa suposarà a les arques municipals un cost afegit de 15 milions d’euros. “Ens van deixar sense sòl municipal per a poder desenvolupar habitatges o altres iniciatives socials, ens van deixar unes arques municipals amb un gran endeutament i heretem la imposició d’urbanitzar uns terrenys”, ha apuntat el primer edil.

Des de la Generalitat Valenciana es van posar en contacte amb l’Ajuntament de Moncofa per a oferir al municipi entrar en el pla d’habitatge de la Generalitat, però es va constatar que l’Ajuntament va ser exhaurit de totes les seues propietats en l’època de la febra urbanística i la localitat únicament pot disposar del terreny destinat a usos dotacionals.

Més notícies d'interés