Moncofa habilita línies d’autobús per a facilitar l’accés a RENFE

L’Ajuntament de Moncofa ha habilitat una línia d’autobús que permetrà agilitzar l’arribada a l’estació ferroviària RENFE del municipi durant l’estiu, tant al veïnat com a visitants que arriben i marxen per esta via de la localitat de la Plana Baixa. Així doncs, este servici bàsic que opera cada estiu en la localitat connectarà al seu torn des de totes les seues platges, el poble i l’estació de RENFE per a facilitar tant l’accés a les freqüències de trens com el moviment entre zones de Moncofa.

“Hem modificat els horaris de les freqüències d’autobús perquè coincidisquen amb les arribades i eixides de l’estació RENFE del poble. L’objectiu és acostar i facilitar l’estació a totes les persones, i d’una manera sostenible amb el medi ambient. Si aconseguim reduir esta distància, major serà el grau de satisfacció amb un millor servici a la ciutadania”, ha explicat Luis Ángel Agreda, regidor d’Accessibilitat i Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Moncofa, que ha descrit l’acció com “una aposta per la mobilitat sostenible que es realitza ja durant els últims anys. També s’han renovat les marquesines d’espera a l’autobús amb tota la informació pertinent”.

El servici d’autobús funcionarà tots els dijous i dissabtes d’estiu a partir de l’1 de juliol. Estarà disponible a partir de les 9.50 h, i els dissabtes també ho estarà a les vesprades amb una freqüència a les 16.05 h. Els punts que connecta partixen de la platja de l’Estanyol, passant pel Camí Cabres, l’Ermita de Santa Maria Magdalena i diverses marquesines més en el nucli urbà fins a arribar a l’estació de RENFE. I també en sentit invers des de l’estació de trens fins a la costa; és a dir, des de l’estació fins al Grau de Moncofa i les seues platges.

Al seu torn, esta proposta consistorial permetrà gaudir d’una forma més fàcil i còmoda de la costa de Moncofa, valorada excepcionalment amb 4 banderes blaves que remarquen la qualitat de les aigües i de l’entorn mediambiental. Segons destaca Ilenia Begnozzi, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Moncofa, les repercussions d’habilitar la línia d’autobús són “molt positives des d’un punt de vista turístic i d’accessibilitat. Pots accedir a la costa sense necessitat d’un transport propi. És a dir, ens adaptem a totes les situacions. A més, estimulem l’ús de transport públic, més sostenible, al mateix temps que promocionem les nostres platges en finançar tota l’actuació i garantir la gratuïtat del servici”.

Recorregut de Moncofa fins a la Vall d’Uixó

Entre el Grau de Moncofa, Moncofa i La Vall d’Uixó s’habilitarà una altra línia d’autobús que funcionarà tots els dies de la setmana i connectarà els tres nuclis urbans amb múltiples freqüències al llarg del dia. Este servici urbà, llançat per la companyia AVSA, funcionarà també en festius per a unir la línia Grau de Moncofa-Vall d’Uixó.