Moncofa crea una àrea de descans per a la ruta ciclista Eurovelo V8 Mediterranean-Route

  • L’Ajuntament busca fomentar el turisme esportiu i saludable

L’Ajuntament de Moncofa ha impulsat la creació d’una zona de descans homologada en la zona natural Belcaire per a la ruta internacional de cicloturisme Eurovelo V8 Mediterranean-Route (EV8). “Estem molt contents que un recurs esportiu i turístic de primer ordre, com és l’Eurovelo V8, passe per la nostra localitat”, ha afirmat l’alcalde, Wences Alós, que ha afegit que “ens trobem davant d’una oportunitat única per a impulsar el nostre municipi i oferir al visitant un tipus de turisme diferent, sostenible i centrat en la pràctica de l’activitat física, en este cas del cicloturisme”.

Moncofa s’integra dins de l’etapa 29 de l’EV8, amb 56,40 quilòmetres entre Sagunt i Castelló, i de gran atractiu per al ciclista tant pels paisatges que recorre com pels desnivells positius i negatius que ha de superar: 267 metres de desnivell de pujada i 303 de baixada, amb una altitud màxima de 52 metres i mínima de menys 3. La ruta arriba a Moncofa pels camins de Beniesma i Rajadell, perquè l’esportista puga recórrer el centre urbà de la localitat.

La senyalització i adequació de les vies i camins en el terme de Moncofa han sigut realitzats per la Conselleria d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, principal promotora de l’EV8 a la Comunitat Valenciana. Per part seua, l’Ajuntament de Moncofa s’ha fet càrrec de la senyalística direccional pel nucli urbà, la creació de l’àrea de descans i, en un futur, té prevista la promoció de la ruta.

La ruta

L’Eurovelo V8 Mediterranean-Route recorre diversos països europeus unint Atenes-Xipre i Cadis, a Espanya. Es recorren 7.650 quilòmetres pel litoral Mediterrani, que ofereixen al corredor una experiència inigualable per a conéixer cultures, paisatges, gastronomia i gent de tot el Mediterrani.

La implementació de l’Eurovelo està coordinada per la Federació Europea de Ciclistes (ECF) en col·laboració amb els Coordinadors i Centres de Coordinació d’Eurovelo (C/CCEV). En el cas d’Espanya, el CCEV està integrat en ConBici, Coordinadora estatal en Defensa de la Bicicleta, que reuneix 61 associacions i col·lectius ciclistes de tot Espanya.

Més notícies d'interés