L’equip de Govern de Moncofa presenta els pressupostos 2024 a l’oposició

  • L’ampliació del poliesportiu i 1 milió d’euros en polítiques actives d’ocupació les principals inversions del pressupost de Moncofa per al pròxim any
  • Els comptes superaran els 16 milions d’euros que, sent el major dels últims anys, encara és el 50 % del pressupost municipal de 2006

L’Ajuntament de Moncofa està perfilant el pressupost de 2024. Els comptes superaran els 16 milions d’euros que, sent el major dels últims anys, és a penes el 50 % del pressupost municipal de 2006. La reforma i ampliació del pavelló poliesportiu i les polítiques d’ocupació centraran bona part de les inversions.

L’equip de govern ha convocat els grups de l’oposició per a avançar-los les línies mestres dels comptes i recollir les seues aportacions. “És una cosa que fem des que vam governar per a incloure totes les sensibilitats, sempre ens hem assegut a dialogar i escoltar l’oposició”, afirma l’alcalde, Wences Alós Valls.

Ampliar i reformar el poliesportiu suposarà una inversió de més de 600.000 €, construir el pont i la passarel·la sobre el Belcaire superarà els 3 milions (condicionat al PAI Belcaire Sud) i per a polítiques actives d’ocupació hi haurà més d’1 milió d’euros. Cal recordar que per a 2024 el municipi de Moncofa comptarà amb tres tallers d’ocupació que donaran treball a més de 50 veïns de la localitat durant tot un any a través de fons europeus.

Eixes només són algunes de les grans xifres. Els serveis socials, la cultura, el suport a les associacions locals i tot allò que es deriva del PAI Belcaire seran alguns dels eixos dels comptes.

El pressupost 2024 estarà marcat per l’evolució del projecte d’urbanització del PAI Belcaire ja que, a més dels 3 milions per al pont i la passarel·la, el procés d’urbanització, que supera els 13 milions d’euros, condiciona en gran manera els comptes municipals. És per això que l’Ajuntament s’està preparant per a urbanitzar el PAI amb solvència i sense perjudicar la resta de necessitats globals del municipi. I és que el PAI pot arribar a suposar un impacte final superior als 16 milions. “Este empastre heretat condicionarà no sols el pressupost 2024 sinó els comptes municipals i les vides dels veïns de Moncofa en els pròxims anys”, ha lamentat Wences Alós Valls.

La reunió es va mantindre ahir dimarts a les 19 h en el mateix Ajuntament i hi van ser convidats els portaveus de totes les forces polítiques de l’oposició: PSOE, Compromís i VOX.

L’alcalde ha apuntat: “Volem que els pressupostos siguen una eina per a fomentar el progrés, l’activitat econòmica, l’ocupació, la millora dels serveis per a la ciutadania i, en definitiva, un instrument per a satisfer les necessitats de Moncofa”.

Més notícies d'interés