La Sala Pleamar de Moncofa inicia per Setmana Santa la temporada d’exposicions

L’artista Joaquín García és l’encarregat d’inaugurar la temporada d’exposicions de la Sala Pleamar de Moncofa amb la col·lecció ‘Per amor a l’art’. La temporada de l’any 2024 comença més prompte que altres edicions a la sala d’exposicions de Moncofa, on veïnat i visitants podran gaudir de pintures durant la Setmana Santa. La primera exposició de la temporada s’estrenarà el dilluns 25 de març a les 18 h. Estarà disponible al públic fins al dimarts 2 d’abril, en horari vespertí de 18 h a 20 h.

A la Sala Pleamar se succeeixen al llarg de la primavera i l’estiu multitud d’exposicions variades entre si i de diferents autors, els quals des de diferents prismes creen noves realitats. A Moncofa, l’activitat d’este espai artístic ha destacat pel frenesí i per la visita de desenes d’artistes durant els últims anys. En 2023 van ser 13 les col·leccions exposades; mentres que en 2022, a causa de la seua obertura també a l’abril, el número es va elevar fins a les 20 exposicions. Setmana rere setmana, la Sala Pleamar renova les obres d’art per a consolidar una oferta cultural diferent.

El local està situat molt cèntric en el nucli del Grau de Moncofa, en l’avinguda Mare Nostrum, 143. “L’excel·lent posició i magnífiques col·leccions provoca una gran concurrència durant tota la primavera i l’estiu. Hem planejat ja tota l’agenda de la temporada i comptarem amb més de 15 exposicions. Continuem apostant per la difusió d’artistes i les seues obres, per a convertir Moncofa en un referent cultural i una destinació amb àmplies oportunitats d’oci”, explica la regidora de Cultura, Ilenia Begnozzi.

Temporada 2024 de la Sala Plenamar

A la inauguració de Joaquín García, del 25 de març al 2 d’abril, hi succeirà l’artista Miriam Caraquitena Sales del 15 al 22 de maig. Serà a l’estiu quan, setmana rere setmana, les parets es renovaran totalment. La pintora Olha Kuznietsova serà l’encarregada d’inaugurar el mes de juny, amb una col·lecció individual disponible de l’1 al 6. Del 7 al 13 de juny penjaran les obres de David Joseph Nicolas Le Jeune, el qual donarà pas a Maria Arnau Navarro del 14 al 20 de juny. El pintor Antonio Redolar exposarà del 21 al 27 de juny, mentres que el mes de juliol l’obrirà Elisabet Rodrigo amb una col·lecció del 28 de juny fins al 4 de juliol.

Rafa Marco Torregrossa, del 5 a l’11 de juliol; Inma Aragó Beltrán, del 12 al 18; Antonio Leiva Leiva, del 19 al 25; i Bienvenida García Garrido, del 26 a l’1 d’agost, seran els protagonistes del mes de juliol. Pel que fa a l’agost, a García Garrido succeirà Maria Loreto Senmartí Badal fins al 8 d’agost, José Rius Alacreu fins al 15 i Inma Escrich Saez fins al 22. Del 23 al 29 es durà a terme una exposició col·lectiva. Com a plat final de temporada, Miriam Caraquitena repetirà amb una altra individual del 30 d’agost al 5 de setembre i Juan Carlos González Fernández tancarà tot el cicle de la Sala Pleamar 2024 amb obres exposades del 6 al 12 de setembre.

Sala d’exposicions Maria Sorolla

Moncofa compta amb dos sales d’exposicions que funcionen a ple rendiment. Maria Sorolla obrirà les portes a l’estiu amb dos exposicions temporals de grans artistes: la pintora internacional Ana Llestín mostrarà a Moncofa el seu llenguatge artístic del 28 de juny al 28 de juliol. Un mes que, després d’ella, realitzarà el pintor valencià Miguel Vicens Riera des del 2 d’agost fins al 2 de setembre. De la mateixa manera, el 3 d’agost s’ha programat una sessió literària a partir dels llibres Cantos del desarraigo i Raíz de brezo.

Més notícies d'interés