Aprovada la Declaració d’impacte ambiental per al projecte d’espigons del camí Cabres

L’espera de quinze mesos ha arribat a la fi. La Direcció General de la Costa i la Mar, pertanyent al Ministeri per a la Transició Ecològica, ha publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat la Declaració d’impacte ambiental per a la construcció d’espigons en el tram centre del litoral de Moncofa (Castelló), entre el riu Belcaire i el camí Cabres. Este tràmit, que sol demorar-se una mica menys de 6 mesos, s’ha allargat més de l’habitual però és ja l’últim pas administratiu abans de traure les obres a licitació.

L’alcalde, Wences Alós Valls, ha celebrat la publicació com “una gran notícia per al poble de Moncofa”. “L’obra va des de la desembocadura del riu Belcaire fins a la urbanització del camí Cabres”, ha destacat Alós. Esta notícia és especialment important a causa de l’històric retard en estes obres, que haurien d’haver començat abans que les de Nules, ja finalitzades. Moncofa ha esperat quasi deu anys per este projecte de protecció del litoral, des que en 2015 s’aprovara l’estratègia de defensa del litoral.

S’espera que l’obra puga ser adjudicada abans de final d’any i el projecte inclou la construcció de cinc espigons i l’aportació de sediment a la platja, amb un termini d’execució de nou mesos. El pressupost global del projecte és aproximadament de 8,3 milions d’euros, la majoria destinats a l’aportació de grava a les platges.