• Els veïns de Moncofa mostren el seu costat més solidari amb un rècord de donació de sang en plena pandèmia
  • Mª Carmen Ferri: “Agraïsc la sensibilitat per voler ajudar les persones que ho necessiten en este moment tan difícil”

 

Moncofa, 9 d’abril de 2021. Els veïns de Moncofa han superat dijous el rècord de donants de sang en el municipi a l’acostar-se a donar al Mercat Municipal fins a 79 persones. Es tracta de la xifra més alta registrada des que l’Ajuntament de Moncofa promou les donacions des de l’any 2000.

Mari Carmen Ferri, regidora de Sanitat, ha volgut destacar que “els veïns han respost de meravella, perquè s’ha arribat a la xifra rècord de 79 persones que han donat sang en una vesprada, una cosa que mai havia succeït anteriorment. És la xifra més alta des que fomentem les donacions de sang al municipi, ja que el rècord anterior estava en 64 donants “.

La regidora també ha volgut agrair la gran tasca i bon fer dels professionals del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana “gràcies a este gran equip la població de Moncofa es pot bolcar cada vegada més en la donació de sang”.

La regidora de Sanitat ha assegurat que “a més, és molt important destacar que, d’estos donants, 14 ho han fet per primera vegada, el que és símptoma de la sensibilització que hi ha entre els veïns per ajudar els altres en estos moments tan complicats . Per això vull agrair la solidaritat que han demostrat els veïns en estos temps de pandèmia, anant massivament a donar sang per ajudar les persones que ho necessiten. La resposta ha estat i és especialment bona en estos temps de pandèmia, però cap vegada com esta, per la qual cosa a l’Ajuntament ens sentim molt orgullosos dels nostres veïns “.

Precisament, dijous de vesprada es va procedir a donar sang a Moncofa al Mercat Municipal i no en el Polifuncional, com es fa habitualment cada trimestre, perquè estes instal·lacions les ha condicionades completament l’Ajuntament de Moncofa perquè la Generalitat puga utilitzar-les per afrontar la vacunació massiva al poble.

El Polifuncional, preparat per a la vacunació massiva

Cal recordar que el mateix alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, mostrava esta setmana el seu malestar pel fet que la Generalitat haja incomplert el compromís i estiga citant a Vila-real els veïns majors als quals els correspon ara vacunar-se contra el coronavirus, en lloc de fer-ho al poble. De fet, el consistori ja té preparat el Polifuncional perquè els funcionaris de la Conselleria de Sanitat puguen vacunar la gent a Moncofa, però a l’hora de la veritat els està citant, de moment a la gent nascuda el 1956 i 1957, per ser vacunats a l’Hospital de la Plana de Vila-real.