• La iniciativa de prop d’un milió d’euros d’inversió és part del Pla Integral de Reactivació pel Covid-19
  • Andrés: “No deixarem arrere a cap dels nostres veïns i, per això, treballem amb uns paràmetres tan amplis”

 L’Ajuntament de Moncofa ultima un ambiciós pla d’ocupació amb més d’un centenar de contractacions i beques formatives com una de les claus econòmiques del Pla Integral de Reactivació pel Covid-19. La iniciativa generarà fins a 967.618 euros d’inversió per a fomentar el treball i la formació a 117 persones en el municipi a fi de pal·liar les greus conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia del coronavirus.

El regidor d’Ocupació i tinent alcalde de l’Ajuntament de Moncofa, José María Andrés, ha anunciat esta mesura. “Som perfectament conscients de les greus conseqüències que està generant este estat d’alerta sanitària al nostre poble a nivell econòmic i laboral. L’Ajuntament de Moncofa no ha parat de treballar ni un minut per a generar noves iniciatives que ens situen com a aliats de les noves oportunitats econòmiques de futur a Moncofa”.

Beques formatives, formació remunerada i llocs de treball temporals seran les fórmules que permetran a l’Ajuntament de Moncofa activar l’ocupació en el seu municipi en els pròxims mesos.

Joves, col·lectius vulnerables i persones amb discapacitat

Si bé és cert que l’Ajuntament de Moncofa contempla diverses actuacions este pla d’ocupació per a diversos públics, són especialment els joves, col·lectius vulnerables i persones amb discapacitat als quals es presta més recursos per entendre que compten amb més dificultats a l’hora d’accedir al mercat laboral.

“Els menors de 25 anys, col·lectius vulnerables o persones amb discapacitat tindran iniciatives específiques per a facilitar-los una oportunitat laboral. Hem de ser sensibles amb els qui ho tenen més difícil i, des de l’Ajuntament de Moncofa, no volem deixar arrere a cap dels nostres veïns, i és per això que treballem en paràmetres tan amplis”, ha explicat el regidor.

Moncofa preveu ocupar a 25 persones majors de 25 anys com a part del taller d’ocupació 2020, altres 25 persones en risc d’exclusió en iniciatives formatives remunerades, beques de formació per a estudiants i per a persones amb discapacitat, i emprarà 15 persones més per a millorar els serveis durant els mesos d’estiu. A més, al juny es publicarà la convocatòria del programa de foment de l’ocupació agrària SEPE 2020, que oferirà 45 contractes per a realitzar labors agrícoles durant un mes.

Part el Pla Integral de Reactivació després del Covid-19

El pla d’ocupació de Moncofa és un dels eixos econòmics del Pla Integral de Reactivació anunciat fa a penes uns dies per l’alcalde, Wences Alós Valls. Dirigit a pal·liar els greus efectes de la crisi del Covid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral, esta actuació integral pivotarà entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupació, ajornament d’impostos i ajudes als autònoms i PIMES. L’objectiu comú que mantenen totes estes iniciatives és fer front des de tots els àmbits d’actuació de l’Ajuntament a les greus conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en el municipi.