• L’Ajuntament sol·licitarà en breu la competència impròpia per garantir la millor qualitat assistencial als estudiants

• Alós Valls: “Volem aquest curs tingui les màximes mesures sanitàries”

L’Ajuntament de Moncofa treballa ja per a posar en marxa el servei d’infermera escolar al col·legi del municipi a partir del pròxim curs. El consistori ha obtingut el vistiplau de la direcció i sol·licitarà en breu la competència impròpia a la Generalitat. Moncofa s’uniria així a altres municipis com Benicàssim o Onda que presten aquest servei en els seus col·legis.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “volem que aquest curs tingui les màximes mesures de seguretat sanitària tant per als nens i nenes de Moncofa com per als seus professors. Farem tot el possible perquè el proper curs escolar arrencada amb aquest servei que s’ha demostrat d’el tot eficaç en els casos pioners on s’està implantant “.

Cal tenir en compte que el professional d’infermeria dels cursos d’Infantil i Primària prestaria tasques d’auxiliar mèdic per a aquells alumnes que ho necessiten, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància, ia la part d’Educació Primària es s’impartirien programes educatius com educació sexual, conciliació sobre l’assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d’higiene i salut.
“Es tracta d’estudiar de la mà dels professionals dels programes i assistències més adequats per als nens i nenes de Moncofa. Estem convençuts que aquest servei seria un gran valor afegit a l’educació dels nostres fills, i farem tot el possible per poder activar-com més aviat “, assegura la regidora d’Educació Ana Gràcia Vilalta.
Per a la titular de l’àrea es Salut municipal, Mari Carmen Ferri “estem segurs que en un curs com el que començarà en breu aquest reforç sanitari enfocat a la prevenció de l’Covid i a reforços lectius relacionats amb la salut vindrà molt bé a tots.”