• L´Ajuntament implanta totes les mesures de seguretat i prevenció en este servei per a persones majors
  • Alós Valls: “Per a nosaltres és prioritari mantindre els serveis actius amb totes les garanties de seguretat per a ajudar les famílies en el seu dia a dia”

 L’Ajuntament de Moncofa ha reobert hui el servei d’Unitat de Respir Familiar que procura la cura de persones majors per a afavorir la conciliació laboral i familiar dels familiars. Cal tindre en compte que el servei s’havia suspés des de l’inici de la pandèmia com a mesura de prevenció i que ara l’Ajuntament ha procedit a reobrir-lo implantant totes les mesures i protocols de prevenció en el seu funcionament per a garantir la seguretat dels usuaris.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “per a l’Ajuntament de Moncofa és fonamental mantindre els serveis actius amb totes les garanties de seguretat per a ajudar les famílies en el seu dia a dia”.

Així ho ha explicat també la regidora de Serveis Socials i Dependència, Mª Teresa Alemany: “Hem adoptat totes les mesures necessàries per a garantir el servei de manera segura. Som conscients de com d’important  és per als familiars de persones majors dependents i era prioritari per a nosaltres reprendre el seu funcionament”.

Cal tindre en compte que l’horari de la Unitat de Respir Familiar de Moncofa és de 9.00 a 14.00 hores de dilluns a divendres. A partir de la posada en marxa hui, s’ha procedit a realitzar dos grups bambolla de sis usuaris cadascun, que realitzaran les activitats amb els professionals que treballen en el servei sempre garantint totes les prevencions.

 

Test anti-COVID-19 a usuaris i treballadors

Cal destacar que una de les mesures de prevenció i seguretat que ha adoptat l’Ajuntament de Moncofa per a la reobertura de la Unitat de Respir Familiar ha sigut la realització prèvia de proves de detecció de la COVID-19.

 

Reforç en assistència domiciliària

Recentment l’Ajuntament de Moncofa també ha incorporat dues treballadores familiars que han permés incrementar el servei a domicili que es presta des de la corporació de manera considerable, en passar de 2 a 4 treballadores. Per a la regidora de Serveis Socials, “la corporació s’està bolcant a millorar els serveis a les persones més necessitades especialment en esta època en què la pandèmia està colpejant la nostra societat”.