Wences Alós Valls: “Estem treballant per poder organitzar-los si la Generalitat alça la prohibició el dia 27”
Mª Teresa Alemany: “A Sant Antoni s’exhibiran tres bous salvatges, dos d’Antonio Bañuelos i un de Jaralta”

El poble de Moncofa tindrà també bous a al carrer al mes d’octubre. L’alcalde, Wences Alós Valls, ha anunciat que durant les festes del 8 al 17 d’octubre està prevista la celebració d’estes festes tradicionals com sempre s’han fet en el cas que la Generalitat aprove el reglament i en permeta la celebració a partir del pròxim dia 27 de setembre, tal com ens han assegurat que té previst fer.

Wences Alós Valls i Maria Teresa Alemany, regidora de Festes, es van reunir ahir de vesprada amb la Junta Gestora Festes de Moncofa, la Comissió de Festes – La Clack i els voluntaris taurins per a comunicar la decisió de posposar un setmana les festes per tal que permeten la realització del bou al carrer, tal com tot el poble desitja.

L’alcalde de Moncofa ha explicat que “confiem que la Generalitat confirme el que ha transmés esta setmana en tants cercles taurins i alce el castic injustificat a què s’ha sotmès el món del bou. Es parla d’unes mesures molt neutres i de fàcil aplicació, un protocol assumible, com es va exigir a la Generalitat en la recent reunió de Vila-real”.

Per a la regidora de Festes, Maria Teresa Alemany: “Hem de lluitar per mantenir les nostres tradicions i la nostra cultura i, per tant, si la Generalitat compleix el que s’ha acordat, tornarem a tindre unes festes amb actes lúdics, culturals, casals i bous al carrer, tot d’acord amb la normativa sanitària vigent”.

Les festes se celebraran des del dia 8 fins al 17 d’octubre i, a més de les activitats taurines, també es programaran activitats infantils, esportives, culturals i espectacles de tota mena. La regidora de festes també ha volgut destacar entre la programació el dia del patró, Sant Antoni, que se celebraria el 10 d’octubre amb missa i eixida en processó acompanyada de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Moncofa.

A més, hi haurà una variada programació d’activitats infantil, teatre a càrrec de La Troupe Malabo, un concert del grup local Los Pájaros, una vesprada d’esports, monòlegs, zumba, balls tradicionals a càrrec de Danses Biniesma, etc. “Unes festes com les d’abans però adaptades a la nova normalitat”, assegura Maria Teresa Alemany.

Pel que fa als casals, s’hauran d’ajustar a la legalitat vigent en el moment, amb un horari de tancament d’acord a la normativa del moment i limitacions d’aforament i ocupació de taules.