• No es descarten mobilitzacions si no s’inicien les obres de forma immediata.
  • El municipi gairebé un any sense saber com serà el seu futur institut.

 

Tot sembla indicar que les aules de primària no només no estaran disponibles a l’inici del curs 2018-2019 sinó que es complica que ho estiguin per abans de la vacances de pasqua de l’any que ve. Tot i que l’Ajuntament complís el promès i redactés el projecte de “Dues aules i dos magatzems al CEIP Avel.li Corma” al gener de 2018 no és probable que les aules de primària estiguin acabades en els terminis acordats.

 

Va ser a principis del curs passat, novembre de 2017, quan representants de la corporació municipal i de l’AMPA de l’Avel.li Corma es van reunir amb representants de la Conselleria d’Educació. El Director Territorial i la subdirectora van sol·licitar a la corporació la redacció del projecte per poder construir les aules abans de l’inici del curos 2018-2019, sol·licitud que va ser resposta afirmativament per l’alcalde, Wences Alós “a passar que les competències en educació són clarament de la Generalitat vam decidir assumir la redacció del projecte perquè els nostres nens poguessin iniciar el curs en condicions “.

De fet el projecte va ser remès a Conselleria d’Educació el 17 de gener, amb la sorprenent resposta que, malgrat l’esforç realitzat per l’ajuntament, les obres no estarien per a inici de curs, sinó per al març del 2019. No obstant això només a expenses que transcorri el mes d’agost perquè s’iniciï el proper curs escolar no es té cap notícia de l’inici de les obra de les aules promeses per educació.

 

Abans de l’inici del proper curs al CEIP Avel.li Corma haurà de renunciar a l’aula d’usos múltiples i a la d’idiomes per poder disposar de les aules necessàries, solució que des de l’ajuntament “es neguen a que sigui una solució definitiva”. Per a l’alcalde Wences Alós “la corporació municipal ha complert amb tot el que s’ha acordat de forma ràpida i eficaç i no estem disposats que la Conselleria no compleixi amb la seva part, per la qual cosa no descartem mobilitzacions a l’inici del curs que ve si no hi ha fets materials que provin l’inici de les obres acordades “.

També es continua a l’espera de resposta respecte a l’IES Palafangues de Moncofa.

Un altre “desvergonyiment” per part de la Conselleria d’Educació amb Moncofa sembla provenir de l’IES Palafangues. A la reunió mantingut a principis de maig amb la Direcció General d’FP i la de Política educativa es va obtenir el compromís, per part de la Generalitat, d’abans de juny donar una resposta a les preferències respecte a l’institut de la localitat.

En aquesta reunió la Generalitat sembla es decantava per un institut independent amb Bachilerato i, potser, cicles formatius, però sol·licitava una mica de temps per poder fixar unes preferències definitives. I el temps ha passat i, tot i les constants sol·licituds d’informació la contestació no arriba. Per a la regidora d’educació “ha passat gairebé un any des que vam obtenir el compromís d’Educació de realitzar un institut a Moncofa però en tot aquest temps encara no han estat capaços de especificar les seves preferències, preferències que Moncofa i la seva comunitat si té clares i esperem que siguin ateses “.