• Wences Alós: “M’alegre que es rectifique i vacunen els veïns en el poble, però almenys que ens avisen de la data.”

L’alcalde de Moncofa ha mostrat la seua sorpresa pel fet que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, dependent de la Generalitat, estiga citant per a vacunar els veïns del poble en el Polifuncional a partir del 24 de maig. Es tracta d’una decisió que Wences Alós Valls havia reclamat fa ja un mes per a facilitar la vacunació als veïns, però no obstant això lamenta que la Generalitat els estiga citant per a vacunar-los en instal·lacions propietat de l’Ajuntament sense avisar el consistori que haurà de cedir-li-les a final de mes.

“És cert que des de la zona de Nules ens van dir que podia ser en qualsevol moment, però si des de Salut Publica es decideix una data que menys que avisar l’Ajuntament” afirma l’alcalde.

Wences Alós Valls ha explicat que “m’alegre que la Generalitat haja rectificat i per fi permeta que els veïns de Moncofa es puguen vacunar al poble a partir del 24 de maig i no hagen de desplaçar-se fins a Vila-real.”

Cal recordar que l’alcalde de Moncofa ja va mostrar fa setmanes el seu malestar en obligar la Generalitat al fet que els veïns es desplaçaren fins a Vila-real per a vacunar-se i evitar el risc de contagi pel coronavirus. D’aquesta manera, el Consell incomplia el seu compromís de facilitar la vacunació a Moncofa i obligava a desplaçaments de 40 quilòmetres entre anada i tornada.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, assegura que “estem encantats que la Generalitat rectifique i els veïns del poble no hagen de desplaçar-se de forma massiva. L’Ajuntament de Moncofa té preparades des de fa setmanes les instal·lacions del Polifuncional, tal com ens vam comprometre, perquè els nostres veïns pogueren ser vacunats de manera massiva sense haver de desplaçar-se del poble, però el menys que hauria de fer la Conselleria és avisar-nos que finalment sí que necessitaran les nostres instal·lacions, perquè implica modificacions tant en el que fa referència a programació d’activitats, així com al personal de l’Ajuntament”.

L’Ajuntament va oferir dos locals per a vacunacions massives

Cal recordar que l’Ajuntament de Moncofa va posar a la disposició de les autoritats sanitàries dos locals municipals en cas que la localitat poguera acollir vacunacions massives. Va ser el mateix alcalde, Wences Alós Valls, el que va posar estes instal·lacions a la disposició de la Generalitat durant la reunió que va mantindre fa ja dos mesos amb Miquel Rovira, gerent del Departament de Salut de l’Hospital La Plana, i María Dolores Mechó, cap de la Zona Bàsica de Nules

L’alcalde de Moncofa recorda que, malgrat les vacunacions, és necessari que tota la població continue sent molt prudent adoptant totes les mesures de prevenció necessàries.

Cal tindre en compte que l’equip de govern de Moncofa, encapçalat per Wences Alós Valls, s’ha fixat com a prioritat en 2021 combatre els efectes que la crisi del coronavirus està provocant en el municipi.

Però, a més, lluny de centrar-se només a garantir la seguretat davant esta situació d’emergència sanitària, també està centrant els seus esforços a ajudar els autònoms i els xicotets empresaris a mantindre tant els seus negocis com les ocupacions que generen al poble.

Per a això ha aprovat un pressupost de fins a 350.000 euros que ha aconseguit gràcies a l’eliminació total del deute de l’Ajuntament amb els bancs l’any passat, fruit de la bona gestió de l’equip de govern.