• Alós lloa la inversió d’1 milió d’euros de la Diputació i lamenta l’estancament de l’ajuda provinent de la Generalitat.

 

L’ajuntament de Moncofa ha encarregat la confecció d’un tríptic que es repartirà entre els agricultors de la localitat amb mesures explicatives de com lluitar i prevenir la plaga de mosquits de marjal, comú i tigre. Després de l’alarmant presència de mosquits de l’any passat l’Ajuntament, a més de mantenir la lluita contra aquesta plaga ha decidit confeccionar aquest fullet explicatiu. La realització del fullet ha estat portada a terme per la principal empresa especialitzada en la lluita contra aquesta plaga, que és també l’empresa encarregada de la lluita contra els mosquits a la localitat, Lokímica.

L’alcalde, Wences Alós, lloa la implicació de la Diputació de Castelló que està en procés de licitació d’un contracte de lluita contra estra plaga per import superior a 1 milió d’euros només en aquesta província, alhora que lamenta l’estancament de les ajudes de la Generalitat, que es limiten a 450.000 a tota la Comunitat.

Recordar que l’alcalde de Moncofa va sol·licitar des de març de l’any passat la implicació activa de la Generalitat, primer per part de la Conselleria de Sanitat, i davant la inacció d’aquesta, per part de la Conselleria d’Agricultura. Passat l’estiu, quan ja havia enviat la plaga, i en la reunió convocada per la Generalitat també ha sol·licitat “que entre tots es posessin els mitjans perquè no es tornés a repetir la situació” i per això “lamentem molt profundament que la Generalitats no impliqui més activament en la resolució d’aquest greu problema “.