• L’obra arribarà als 230.000 euros
  • Abans de cap d’any s’iniciarà una altra obra amb un cost de 105.000 euros

L’actuació, duta a terme per la concessionària de la xarxa FACSA, consisteix en una millora en la xarxa de clavegueram que inclou el canvi de col·lector en els carrers Torre Caiguda, Torremolinos i Fuerteventura.

Amb esta obra s’evitaran filtracions d’aigua de nivell freàtic en els col·lectors que van ser realitzats amb formigó i en cedir el terreny presenten trencaments. Les obres consisteixen en la instal·lació de dos col·lectors de polietilé, al carrer Torre Caiguda des de l’encreuament amb el carrer Gomera fins a l’EBAR El Cano, amb una longitud total de 390 metres, i als carrers Torremolinos i Fuerteventura, amb una longitud de 83 metres.

Els treballs, actualment en execució, són de complexa realització ja que es troben a escassos metres del mar i per tant propers al nivell freàtic de la zona. I també en això radica la seua importància en estar els col·lectors en mal estat propers al mar, s’evitaran filtracions d’aigua i esta aigua finalment és enviada a la depuradora de la localitat.

L’obra la durà a terme FACSA, gestora del servei públic de proveïment domiciliari d’aigua potable i clavegueram i també redactora del pla director de clavegueram de la localitat. Esta obra fa que la suma de les actuacions realitzades en la present legislatura situe la inversió total en clavegueram en més de 700.000 euros, import al qual caldrà sumar una nova obra que s’iniciarà abans de cap d’any i que farà que l’import sobrepasse els 825.000 euros.

Per a l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls: “Després d’anys sense invertir en la renovació de la xarxa de clavegueram estem aconseguint revertir la pèssima situació en què es troba tota la xarxa i, encara que encara falta molt a fer, ja s’estan obtenint resultats”. En la visita a les obres també va estar present Pedro Sales, regidor d’Urbanisme, que assegura: “Les obres avancen a bon ritme malgrat la seua dificultat, i ja estem estudiant les que hem d’emprendre l’any que ve”.