• Mª Teresa Alemany: “Treballem per a recuperar les nostres tradicions i activem l’hostaleria i el comerç local”

La Comissió de Festes de Sant Isidre ha programat un cap de setmana taurí per a commemorar les festes de Sant Isidre en el municipi el cap de setmana que va del divendres 13 al diumenge 15 de maig. Són huit activitats vinculades al món del bou al carrer que l’equip de govern liderat per Wences Alós Valls està fomentant amb l’objectiu de recuperar i potenciar tradicions del poble, així com dinamitzar les activitats que fomenten l’augment de visitants fora de la temporada alta turística.

L’Ajuntament, juntament amb la Comissió Sant Isidre Guarisme 9 de Moncofa, ha programat fins a quatre activitats de bous al carrer per al dissabte 14 de maig, mentre que el divendres 13 hi haurà un col·loqui taurí amb el matador Paco Ramos i el torero de plata Vicente Soler, a més d’una exposició fotogràfica de Levi Lluch i Carlos Canetero, a més d’una discomòbil a càrrec del Dj Closter i una vesprada rumbera el diumenge 15 de la mà del grup Daray al carrer Sant Joaquim.

Mª Teresa Alemany, regidora de Festes de Moncofa, ha assegurat que “en estes festes de Sant Isidre recuperarem tradicions i activitats, com els bous al carrer, que estan desitjant els nostres veïns. A més, en atraure també a molts visitants de fora del nostre municipi, ajudarem a activar el comerç local i l’hostaleria durant un cap de setmana que no és de temporada alta”.

La regidora de Festes ha volgut agrair el treball que estan fent “tant els treballadors de l’Ajuntament, com la Comissió de Sant Isidre Guarisme 9 per a quadrar un programa atractiu adaptant-se a les noves necessitats de seguretat i sanitàries que exigeix l’administració autonòmica. Però això és una cosa que no ens importa perquè el nostre objectiu és continuar ampliant la programació d’activitats, especialment les vinculades a la recuperació de les nostres tradicions, com són els bous al carrer en este cas”.

 

PROGRAMA DE FESTES DE SANT ISIDRE

(DEL 13 AL 15 DE MAIG)

DIVENDRES 3

A les 19.30 h. Col·loqui taurí a càrrec del matador de bous Paco Ramos i el torero de plata Vicente Soler, moderat per J.J. Diago, a la Casa de la Cultura.

A continuació, exposició fotogràfica a càrrec de Levi Lluch i Carlos Canetero.

Lloc: Casa de la Cultura.

DISSABTE 14

A les 18:00 h. Bou salvatge número 8 guarisme 7 de la ramaderia Hermanos Domínguez Camacho.

A continuació, bou salvatge número 27 guarisme 7 de la ramaderia Cayetano Muñoz.

Els dos bous han sigut adquirits en la Finca el Trapío de Moncada.

A continuació, vaques de Javier Tárrega “El Gallo”, de Moncofa.

A les 23:00 h. S’embolaran els bous salvatges de la vesprada a càrrec de la quadrilla “21 de juliol” de Moncofa.

Les embolades seran patrocinades per l’Horchatería Alvaro i Magdalena.

A continuació, discomòbil a càrrec del Dj Closter, al carrer Sant Joaquim.

DIUMENGE 15

A les 16:00 h. Vesprada rumbera amb el grup Daray.

Lloc: carrer Sant Joaquim.