• Alós Valls: “Duem més de 10 anys d’abandonament en els quals la mar segueix guanyant terreny a la nostra costa i al futur del sud de Castelló”
  • L’alcalde demana que esta actuació s’incloga en els comptes del Govern de forma continuada en els pròxims 5 anys

 L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, reclama al Govern d’Espanya dotació pressupostària en 2021 per a avançar de manera decisiva en les obres de defensa del litoral sud de Castelló com una actuació estratègica per al futur. Reclama una inversió continuada en el temps de 20 milions d’euros anuals en el període 2021-2025. El primer regidor indica la greu situació que travessa la costa dels municipis del sud de Castelló on la mar ha continuat guanyant terreny i provocant danys de forma continuada en unes poblacions que depenen en gran manera del turisme.

“Portem 10 anys d’abandó en els quals la mar continua guanyant terreny a la nostra costa i al futur de Moncofa, i no podem conformar-nos i quedar-nos callats”, ha explicat Alós Valls. “Des de l’Ajuntament diem alt i clar que esta actuació estratègica no pot esperar més, ha d’estar en els comptes del Govern l’any vinent i és moment d’impulsar la seguretat i el desenvolupament econòmic dels nostres pobles materialitzant una solució integral efectiva a mitjà termini”.

L’alcalde recorda a més la necessitat “d’agilitar la burocràcia per a poder actuar abans. És urgent actuar amb el Pla Integral de Defensa de la Costa Sud de Castelló. S’ha estat massa temps sense actuar, i no podem més. Demanem pressupost suficient, d’una banda per a començar les obres dels projectes que estan en redacció i, d’una altra, per a continuar fent els projectes dels trams que encara no s’han redactat”.

I és que durant estos 10 anys de procés administratiu, la regressió de la costa ha sigut una constant i una amenaça per a esta zona costanera, i açò, segons Alós Valls, s’ha vist agreujat per “l’actuació del Govern que, quan ha ampliat ports com el de Castelló o el de Borriana no ha tingut en compte la protecció de la costa sud”. I és que en estos moments encara que hi ha projectes ja redactats i uns altres en redacció, si no es produeix una dotació pressupostària per a les obres tot quedarà en paper mullat.

Cal assenyalar que el Pla Integral de Defensa de la Costa Sud de Castelló abasta tota la costa sud de la província, des d’Almenara a Castelló i ha comptat amb el suport constant de tots els alcaldes de les poblacions afectades.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, expressa el seu “desig que no s’haja produït un canvi en la sensibilitat del nou govern cap a l’única solució possible, que és la defensa de la costa a través dels espigons. El canvi climàtic i l’acció del mateix govern central (amb la construcció dels ports) han agreujat un problema que no pot esperar més”.