Del 9 al 12 d’agost tindrà lloc la 6ª Fira del Llibre de Moncofa al Passeig Marítim d’este municipi de Castelló. Moncofa convida a residents locals i visitants ocasionals a gaudir d’una fira fresca, a la vora de la mar i amb horari de vesprada i nit: des de les 18:00 fins que ens sorprenga la matinada. Una alternativa d’oci cultural ineludible.

 

 

Inaugura la fira el xef Miguel Barrera (Restaurant Cal Paradís de Vall d’Albal), guardonat amb  una Estrella Michelín. Dijous 9 a les 19:30 oferirà una mostra de cuina en directe i, a continuació, hi haurà una degustació a càrrec del Restaurant Màrmara.

Arrenca així una edició que bat rècords, amb més de 50 autores i autors que signaran els seus llibres a les casetes situades a vora mar. Serà una fira plena de literatura, recitals, teatre, música, taules redones, trobades amb autors… desenes d’activitats per a grans i menuts. Des de la divertida classe de zumba “Con zumba la letra entra” fins al teatre infantil de SERPENTINA TEATRE.

A més, diumenge 12 la fira acollirà la PRIMERA EDICIÓ del Festival de Contacontes RODA-CONTES, que comptarà amb Rebombori Cultural, Amparo Iserte, Miguel Ángel García, Paula te Cuenta i Asun Sarrado.

Este any la Biblioteca Municipal tindrà la seua pròpia carpa, on xiquetes i xiquets podran pintar, llegar i participar en les activitats regulars programades, com “Dissenya el teu dinosaure”, “Taller de Paper-Toys”, “La meua primera biblioteca” o “Crea el teu còmic”, concurs de còmic organitzat gràcies a la col·laboració d’autors com Sergio Bleda o Cristina Durán.

Segons paraules de la regidora de cultura  Ana Gracia, “ Aquest any serà un any de nous reptes per a  la fira del Llibre de Moncofa, la qual podem  considerar com una de les més importants de la província de Castelló. Una fira molt esperada per tots els visitants del municipi , els quals gaudeixen de la lectura durant tot l´any i ho demostren amb l´assistència a la fira per a adquirir les novetats o per a que els seus escriptors o escriptores favorits es poguen firmar els exemplars adquirits. Des de l’Ajuntament de Moncofa donarem sempre el màxim suport a la lectura i a la cultura tal conforme estem demostrant a dia d´avui, perquè recolzar la cultura és recolzar el futur” .

 

 

Per el alcalde de la localitat Wences Alós, “La Fira del Llibre de Moncofa s’ha convertit en un referent no sols dins del programa Moncofa Mar d’Activitats sinó entre les activitats culturals de la provincia”.

Cartell dedicat a Clara Campoamor:

El cartell és disseny de l’il·lustrador Ferran Cabezas, i està dedicat a Clara Campoamor en reconeixement a un gest digne d’esmena que ha tingut lloc el passat curs escolar 2017/2018 en el CEIP Avel·lí Corma, l’escola municipal. Xiquetes i xiquets del centre advertiren que en Moncofa pocs carrers tenien nom de dona. Com que la Biblioteca Municipal encara no estava batejada, l’ajuntament va oferir que les xiquetes i xiquets del centre triaren un nom i l’alumnat votà nomenar-la “Biblioteca Municipal Clara Campoamor”. L’Ajuntament de Moncofa ha desitjat destacar esta bella iniciativa dels més menuts del municipi dedicant el cartell de la 6ª Fira del Llibre de Moncofa a Clara Campoamor.

 

Més informació en https://www.facebook.com/FiraDelLlibreMoncofa