• El consistori ajuda as clubs i associacions amb els protocols a seguir per a previndre el COvid-19 en el seu funcionament
  • Isach: “Seguim diàriament els canvis normatius per a adaptar-los a les nostres instal·lacions i ajudar als clubs i associacions de Moncofa”


Moncofa, 29 d´agost de 2020.- L’Ajuntament de Moncofa està immers en la preparació de l’inici del curs esportiu d’associacions i clubs del municipi, així com en l’adaptació del funcionament de les instal·lacions esportives municipals segons les normatives anti-Covid-19. Com a part d’aqueix treball, el Consell Municipal d’Esports ha debatut l’inici de curs de clubs i associacions aquest mes de setembre, quan es reprendran entrenaments i encara no se sap si també les competicions.
El regidor d’Esports, José Luis Isach, ha explicat que “des de l’Ajuntament estem seguint diàriament els canvis normatius per a adaptar-los al funcionament de les nostres instal·lacions amb la condició que els veïns puguen utilitzar-les amb seguretat, i també ajudar a clubs i associacions en la seua volta a l’activitat durant les pròximes setmanes”.

En aqueix sentit, des del consistori s’ha remés a les associacions que reprenen la seua activitat tota la informació amb els protocols a seguir, i les recomanacions de mesures sanitàries. Isach ha assenyalat que “serà necessari, entre altres qüestions, l’ús de gel hidroalcohólico a l’entrada i eixida, presa de temperatura, instal·lació de catifes desinfectants, aforaments màxims en els edificis, evitar l’ús de vestuaris i l’ús de la màscara sempre que no estiguen en el lloc específic d’entrenament”.

 

 

Part important del treball realitzat per l’Ajuntament en aquesta àrea és l’actualització i el desenvolupament del sistema de gestió d’usuaris del pavelló poliesportiu. Tal com ha assenyalat el regidor, “serà un sistema mitjançant el qual controlarem l’aforament de la instal·lació i l’assistència al mateix mitjançant codis QR per a evitar qualsevol contacte. Així, en el cas que algun usuari done positiu en Covid-19, podríem fer un rastreig més ràpid, específic i per tant també més eficaç, al mateix temps que reportar les dades a les autoritats sanitàries si fóra necessari”.

Isach ha agraït “el suport del tècnic esportiu José Antonio Canós, per l’esforç realitzat durant aquests mesos que no han sigut gens fàcils pels constants canvis produïts per l’evolució de la pandèmia”.

Cal assenyalar a més que des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Moncofa s’està preparant l’inici dels cursos esportius de manera presencial amb l’aplicació de tots els protocols de seguretat i prevenció. La data de l’inici dels cursos es donarà a conéixer en els pròxims dies.