Les poblacions de la comarca de la Plana Baixa de Nules, Moncofa i la Vilavella treballaran conjuntament en un projecte per a millorar la mobilitat dels seus veïns, una iniciativa amb la qual es pretén connectar els tres municipis amb un carril bici i per a vianants.

Així ho han acordat els seus alcaldes Wences Alós Valls, David Garcia i Carmen Navarro en una reunió en la qual s’han valorat diferents opcions que poden desenvolupar conjuntament gràcies al Pla de Recuperació per a Europa.

De manera que este projecte seria finançat amb fons europeus a través del programa Next Generation EU que està dirigit a les administracions locals, principalment.

Per a l’alcalde de Moncofa, Wences Alós, “és una oportunitat única per a intercomunicar els tres municipis que a Moncofa també volem aprofitar per a unir les platges del Grau amb el Camí Cabres i l’Estanyol”, acció sobre la qual s’ha aprovat una declaració institucional en el passat ple.

El pla Next Generation EU és un instrument temporal de recuperació dotat amb 750.000 milions d’euros i té com a objectiu dur a terme projectes per a construir l’Europa posterior a la COVID-19, amb el desenvolupament d’actuacions sostenibles, inclusives i intel·ligents del territori contribuint així a crear una Europa més ecològica, més digital i resilient.

Els representants dels ajuntaments de Nules, Moncofa i la Vilavella es tornaran a reunir durant el mes de juny per a continuar avançant en el projecte.