• Al voltant de 500 persones han participat en la manifestació convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador

A les huit de la vesprada, i a la plaça de la Constitució, estava convocada la ciutadania de Moncofa a una manifestació que ha resultat multitudinària ja que va reunir al voltant de 500 persones. La manifestació ha passat pel carrer d’Enmig, carrer Jacinto Benavente i carrer Sant Roc i al final s’ha llegit el manifest acordat per la Plataforma en Defensa de la Dignitat del Llaurador.

La citricultura de la província de Castelló en particular i de la Comunitat Valenciana en general està travessant ja la pitjor campanya de les últimes dècades. Esta situació afecta directament la pèrdua de rendibilitat de les persones productores de cítrics i la competitivitat d’un sector econòmic clau. Més enllà de les repercussions comercials i econòmiques, la firma d’acords amb països tercers sense garanties fitosanitàries i deixant a eixos mateixos països que marquen els protocols d’importació a la Unió Europea, suposa obrir les portes de la citricultura a l’entrada de plagues i malalties que tindria com a resultat un increment de l’abandonament de les nostres explotacions, amb el que això suposaria tant des de la vessant econòmica com mediambiental i de llocs de treball als nostres municipis.

Els integrants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, l’Ajuntament de Moncofa entre ells, i a la qual s’han sumat més de 40 poblacions, van acordar la mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura que es va dur a terme ahir amb un gran èxit en tota la Comunitat Valenciana.