• Lola Alós: “Estem molt sensibilitzats i tractem de posar els mitjans al nostre abast per combatre aquestes agressions”

L’Ajuntament de Moncofa ha instal·lat un Punt Violeta a la Tourist Info de la seva platja per oferir informació, assistència i atendre les persones que puguin ser víctimes de qualsevol acte de violència sexista o que hagin estat testimonis d’accions que atemptin contra la llibertat sexual de qualsevol veí o visitant del nostre poble.

A més d’atendre les persones que acudeixin a el Punt Violeta per a qualsevol necessitat que tinguin, en la Tourist Info de Moncofa també estan exposats al telèfon de l’Institut de la Dona i l’habitual per denunciar casos d’agressió sexista són el 900580888 i el 016. El personal de la Tourist Info podrà informar les persones que acudeixin sobre quins passos donar ia on acudir per rebre atenció especialitzada.

Lola Alós, regidora d’Igualtat, ha explicat que “a l’equip de Moncofa estem molt sensibilitzats davant la violència sexista i estem d’intentar posar tots els mitjans al nostre abast no només per denunciar qualsevol tipus d’agressió sexista, sinó també per intentar prevenir-la. Per això hi ha el punt d’informació en un lloc de molt trànsit de persones, especialment durant l’estiu “.
L’Ajuntament de Moncofa realitza durant tot l’any accions per reivindicar el dret de totes les persones a ser tractades igual sense importar la seva orientació sexual, a més de combatre les agressions sexuals de manera contundent. Sense anar més lluny, fa un mes va programar la Festa de l’Orgull LGTB +.

Els actes van ser organitzats i convocats per l’Ajuntament de Moncofa, amb la col·laboració de LGTBI Castelló i la Diputació. Durant l’acte es va guardar un minut de silenci per l’assassinat de Samuel, un jove sanitari gallec de 24 anys, víctima d’un delicte d’odi. Arran d’aquest crim, es va llegir un poema que li ha dedicat el poeta Julio García Caparrós, vinculat amb Moncofa.
Cal tenir en compte que Espanya va ser un dels països pioners en lleis emblema com la de el matrimoni igualitari, però encara queda molt camí per recórrer si es té en compte que prop de la meitat de les persones que pertanyen a l’col·lectiu LGTBI mai o poques vegada reconeixen obertament la seva orientació sexual o identitat de gènere per por a patir agressions, amenaces o assetjament.