• El consistori expressa la idoneïtat de conéixer quines persones estan contagiades o en quarantena per a millorar els seus serveis
  • Alós Valls: “Podríem controlar que no se salten la quarantena i facilitar-los els serveis de compra de medicaments i aliments a casa”

L’Ajuntament de Moncofa insta a la Generalitat que compartisca amb els ajuntaments la informació de persones afectades i en situació de quarantena pel coronavirus per a optimitzar els recursos municipals llocs a la disposició de l’estat d’alerta sanitària.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que ja ha sol·licitat en reiterades ocasions aquesta informació a la Conselleria de Sanitat. “Sempre hem obtingut la negativa per resposta. No compartim en absolut aquest criteri que s’empara en la Llei del Pacient i de la Protecció de Dades perquè pensem que és l’obligació de l’Ajuntament vetlar tant pel bé de les persones malaltes com de les persones sanes”.

El primer edil ha assegurat que “els ajuntaments haurien de ser coneixedores de les persones que estan malaltes o en quarantena pel coronavirus. D’una banda per a controlar que no se saltaren la quarantena, i per una altra per a poder-los facilitar els serveis que hem posat en marxa de compra de medicaments i compra d’aliments a casa. No té cap sentit que per viure soles i desconéixer aquests serveis que hem activat des de l’Ajuntament isqueren a comprar, a per les medicines, com en principi és una cosa absolutament imprescindible que es prenguen la medicació estant en quarantena”.

I afegeix: “No es tracta de fer públiques les dades de les persones afectades sinó que els Serveis Socials i la Policia siguen coneixedors per a poder assistir-les en el subministrament de medicaments, aliments i control de la quarantena”.

Alós Valls ha recordat que l’única quarantena de la qual l’Ajuntament de Moncofa ha sigut coneixedor va ser perquè el propi afectat va cridar a Serveis Socials per a evitar eixir del seu domicili per la medicació que se li havia indicat. I és que cal tindre en compte que en aqueixa situació la millor recomanació és eixir de casa només l’imprescindible i complir amb les recomanacions higièniques que estan indicant les autoritats pertinents.

Tots els recursos activats per a fer front al coronavirus

L’Ajuntament de Moncofa ha implantat un ampli paquet de mesures especials per a reduir en la mesura que siga possible l’expansió del COVID19 i garantir la millor prestació de serveis als seus veïns. Aquestes iniciatives abasten a diferents àmbits de les seues competències, des del teletreball per als funcionaris, a la compra i lliurament a domicili de productes de primera necessitat per als col·lectius més vulnerables al pagament de proveïdors.

Així, l’Ajuntament de Moncofa ha implantat un ampli dispositiu de teletreball per al seu personal, manté reforçats els serveis de Policia, el Servei d’Atenció Domiciliària, els Serveis Socials i l’atenció al públic via telefònica en el 964 580 421 2201 de 10.00 a 13.00 hores.