• Wences Alós: “Esta reunió ha estat el primer pas lògic després que el Govern no haja reaccionat a la petició de la vila”

L’alcalde de Moncofa ha encapçalat la primera reunió que han mantingut els representants del municipi amb els representants de Costes a Castelló per agilitzar l’acció de Govern i posar ja en marxa la construcció dels espigons que calen urgentment per salvar al litoral del poble. Així ho han traslladat a Costes els representants de la plataforma ‘Espigons JA – Platges de Moncofa’, constituïda per partits polítics i associacions del municipi per promoure la construcció d’esta infraestructura.
Cal tenir en compte que ja ha passat quasi un mes i mig des que l’Ajuntament de Moncofa va impulsar la massiva manifestació que va travessar els carrers de les platges de la vila per reclamar la construcció dels espigons, per la qual cosa va sol·licitar esta reunió per a comprovar en quin estat es troben els diferents projectes. Fruit d’esta iniciativa es va constituir la plataforma, que té establerta com a finalitat principal impulsar els projectes de defensa litoral reflectits en els “Estudis de dinàmica litoral, defensa i propostes de millora a les platges amb problemes erosius considerant els efectes del canvi climàtic, entre el port de Sagunt i el port de Castelló “, aprovat pel Govern d’Espanya en 2015.
Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa i portaveu de la plataforma ‘Espigons JA – Platges de Moncofa’, ha explicat que “esta reunió és el primer pas lògic després que el Govern no haja reaccionat a la petició de tot el poble”. Cal tenir en compte que esta plataforma la integren el mateix alcalde, els portaveus dels quatre partits polítics amb representació a nivell local -PP, PSOE, Compromís i Podem- i els presidents de les tres associacions representatives de les platges de la vila com són l’Associació de Veïns Platja de Moncofa, l’Associació de Veïns la Torre i l’Associació de Veïns Sector – C.
L’alcalde, Wences Alós Valls, ha transmès als mitjans que “ens han informat d’una banda que el projecte de redacció de les obres que afecten el sud del riu Belcaire es troben en un estat molt avançat i pendents de la delimitació en esta zona, que esperen també es puga resoldre ràpidament. I per una altra banda, que pel que fa a les platges del Grau ens han dit el que ja sabem des del començament del projecte, que es tracta d’una obra de prioritat mitjana i que no hauria de demorar la licitació de la redacció del seu projecte “.
Després d’estes explicacions d’evident índole tècnica els membres de la plataforma han acordat celebrar una reunió durant la segona quinzena d’este mes per valorar accions futures.
Des de la Plataforma Espigons Ja – Platges de Moncofa “no estem parlant només de defensar infraestructures públiques o propietaris particulars sinó també el patrimoni històric, turístic i natural del municipi”.
Concessió per fer un carril bici a l’avinguda Mare Nostrum
A la reunió també s’ha tractat la sol·licitud de l’Ajuntament per obtenir la concessió per fer un carril bici a l’avinguda Mare Nostrum, que travessa el Grau de Moncofa de nord a sud. L’equip de govern vol dur a terme este carril bici, que es troba paralitzat per la falta de resposta de Costes sobre la sol·licitud cursada el 10 de març passat.