• Alós: “El retard en les obres ha provocat un cansament més que justificat en tota la població, les obres dels espigons s’han de començar sense més endarreriments”

La primera reunió celebrada a l’ajuntament de Moncofa després de la massiva manifestació de finals d’estiu ha acabat amb un nou consens, en este cas per a constituir una PLATAFORMA de treball reivindicativa davant l’administració responsable d’efectuar les obres de regeneració de la costa a Moncofa. Cal recordar que el retard està provocant que la costa del municipi quede a la mercé dels temporals, que estan produint danys cada vegada més greus, en alguns casos irreparables.

La Plataforma està constituïda per l’alcalde de la localitat, Wences Alós Valls, els portaveus dels quatre partits polítics amb representació a nivell local (PP, PSOE, Compromís i Podem) i els presidents de les tres associacions: Associació de Veïns Platja de Moncofa, Associació de Veïns La Torre i Associació de Veïns Sector C. S’ha establit com a finalitat principal impulsar els projectes de defensa del litoral reflectits en els “Estudis de dinàmica litoral, defensa i propostes de millora a les platges amb problemes erosius considerant els efectes del canvi climàtic, entre el port de Sagunt i el port de Castelló” aprovat pel Govern d’Espanya en 2015.

Per a l’alcalde de la localitat, en representació de tots els membres de la corporació i les associacions, Wences Alós Valls, “el retard en les obres de defensa en tot el litoral de Moncofa ha provocat un amplíssim rebuig i és necessari que estes obres es posen en marxa, estem massa temps a la mercé dels temporals i sense que s’inicien”.

Des de la Plataforma Espigons Ja–Platges de Moncofa indiquen que “no estem parlant solament de defensar infraestructures públiques o propietats privades sinó també del patrimoni històric, turístic i natural del municipi”.

En la plataforma tampoc es comprén com poden estar avançant en la redacció de projectes en municipis al nord de la població quan la lògica en l’execució de les obres és començar des d’Almenara i continuar cap al port de Castelló.

Seguint el mandat de la Plataforma Espigons Ja – Platges de Moncofa i amb la intenció de posar llum per a finalitzar este despropòsit institucional que paralitza la redacció dels nostres projectes, des de l’Ajuntament s’ha sol·licitat una cita al Servei Provincial de Costes i s’està a l’espera de la reunió, a la qual com a mostra d’unitat volen acudir els portaveus de totes les forces polítiques, un representant de cadascuna de les associacions de veïns i el mateix alcalde de la localitat.