L’Ajuntament de Moncofa, davant la proximitat de la celebració de la festivitat de Tots Sants, ha elaborat un protocol específic com a conseqüència de la pandèmia de covid-19, ja que habitualment són dates d’una gran afluència de veïns en el cementeri municipal. Per este motiu i per a evitar aglomeracions i contacte estret entre els assistents, enguany s’han hagut de prendre mesures per a evitar qualsevol brot.

En primer lloc, es controlarà l’aforament i l’accés al recinte del cementeri. Este serà per la porta principal, mentre que l’eixida s’efectuarà per la porta que dona accés al pàrquing exterior. A més a més, en l’interior l’aforament estarà limitat i hi haurà un itinerari per a circular-hi, amb la finalitat que els assistents no es creuen. Entre les recomanacions cal destacar que les visites no han d’excedir dels 30 minuts, així com respectar el metre i mig de distància entre els assistents. Dins del cementeri caldrà circular pels itineraris d’entrada i eixida, per a evitar l’encreuament amb altres persones.

Obligatòriament s’accedirà amb mascareta i dins del recinte no estaran disponibles ni graneres, ni arreplegadors d’ús domèstic, i l’ús dels guants per a la utilització de les escales serà obligatori. Totes estes àrees i zones comunes seran desinfectades diàriament pel personal encarregat.

Festivitat

El dia 1 de novembre, dia de la festivitat, no estaran disponibles les escales i existiran diversos punts amb gel hidroalcohòlic. També es posarà a la disposició dels visitants  contenidors amb pedal, per a evitar contactes amb les mans. A més, es recomana acudir al cementeri per a fer tasques de neteja dels nínxols i la seua adequació amb dies d’antelació, i deixar els dies més pròxims a la festivitat per a col·locar els rams en les sepultures. Els lavabos estaran tancats, excepte en el cas de necessitat justificada, en la qual els operaris els obriran i seguidament els desinfectaran. Per això, des de l’Ajuntament volem que es complisquen totes les mesures adoptades per a evitar un brot de contagis.

Finalment, el personal municipal de l’Ajuntament està donant els últims retocs al cementeri per a la celebració de la festivitat de Tots Sants. Així, s’han pintat murs i façanes de diferents blocs de nínxols, s’han plantat gran nombre de plantes ornamentals, s’ha adequat el pàrquing exterior, etc., ja que com és habitual en la festivitat de Tots  Sants, el cementeri municipal rep moltes visites, moltes d’elles de persones procedents d’altres localitats o fins i tot províncies d’altres comunitats, que venen a visitar els seus éssers estimats.