• Serà la segona vegada en un mes en què els veïns exigiran mesures
  • La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat protestes en totes les localitats citrícoles el pròxim 21 de gener

Els veïns de Moncofa estan cridats a mobilitzar-se de nou en defensa del sector citrícola. Ho faran a través d’una manifestació dilluns 21 de gener que eixirà des de les portes de l’ajuntament i recorrerà el centre de la població. A més de Moncofa i els pobles pertanyents a la plataforma, s’han sumat un total de 60 poblacions d’Alacant, València, Castelló i Tarragona.

La protesta, llançada des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, exigeix que es modifique l’acord signat amb Sud-àfrica, que s’aplique immediatament la clàusula de salvaguarda per als cítrics i ajudes directes als agricultors que estan patint una campanya amb pèrdues greus.

Es tracta d’una convocatòria conjunta entre els ajuntaments, la Unió de Llauradors i Ramaders, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, l’Associació Local de Llauradors de Nules, el Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars i l’Associació de Pous de Reg de la Província de Castelló.

A Moncofa, i en una vintena de municipis, els veïns ja es van manifestar a finals d’any en una concentració per a exigir unes condicions millors en el sector. Dilluns esta xifra rondarà les 70 poblacions, una mostra de la gravetat de la situació i la necessitat de l’adopció de mesures urgents.