• El pressupost recull 25 noves propostes tots els partits.
• Alós compta amb el suport del regidor independent i abstenció de Ciutadans.

L’equip de govern de Moncofa ha decidit convocar ple per als pressupostos 2018. Després de mesos de negociacions amb l’oposició i haver obtingut el suport del regidor independent, Rafael Silvestre, i la “no oposició” de la regidora de Ciutadans, Sandra Julia, els comptes municipals 2018 es tractaran en una sessió plenària extraordinària a celebrar a finals de la setmana que ve.


Per a l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls “l’objectiu és garantir el benestar dels ciutadans, impulsar el creixement de la població i solucionar els greus problemes del passat”. El pressupost ascendeix a 12.385.000 euros, pràcticament el mateix import que l’any passat, 2017, que era 12.343.000. Per al primer edil “tot i que els veïns pagaran 300.000 euros menys en impost, els ingressos de l’ajuntament es mantenen gràcies a una major eficiència en els cobraments i això unit a l’estricte control de despesa permet realitzar més inversions”.


Per assolir els objectius de benestar i creixement el pressupost 2018 estableix 5 eixos principals. Aquests són:


1.- Els veïns: es manté l’aposta pels tallers d’ocupació i les ajudes a les persones més necessitades,


2.- El Pla Director de clavegueram: amb una inversió en obres propera a 300.000 euros,


3.- La promoció del turisme: s’incrementa les activitats culturals, lúdiques i esportives a desenvolupar dins el programa “Moncofa Mar d’activitats,


4.- El suport a l’associacionisme local: que arriba als 130.000 euros, i


5.- El diàleg amb l’oposició: s’han introduït 25 propostes de tots els grups amb un import total que ronda els 250.000 euros.


Per a l’alcalde popular els comptes, i el futur de la població, també vénen condicionades pels continus judicis i incerteses que s’arrosseguen del passat (Belcaire Sud, dessaladora, Pla Director de Clavegueram, …) de la qual cosa “és coneixedora la població i que llasta el pressupost, però des de l’equip de govern la prioritat són les persones. Per això el principal esforç inversor segueix sent la creació de llocs de treball, a través de tallers d’ocupació, i l’ajuda a les persones més necessitades. Però també és fonamental el respecte del medi ambient i per això el major esforç inversor és la millora del clavegueram, que després d’un abandonament crònic es troba en un pèssim estat “.

 


No obstant això, malgrat l’esforç realitzat, l’equip de govern sembla que no comptés amb el suport del PSOE ni de Compromís. Recordeu que si bé Alós està en “minoria absoluta”, governa amb només 5 regidors dels 13 que formen el ple municipal, l’any 2016 sac endavant els pressupostos per unanimitat i en el 2017 amb 10 vots a favor. Però aquest any, malgrat totes les propostes acceptades de l’oposició el resultat serà més ajustat, en comptar, per ara, només amb el suport del regidor independent i la “no oposició” de Ciutadans.


Per Alós “la posició del PSOE i de Compromís ve marcada per la proximitat de les eleccions municipals, i està primant l’interès partidista per sobre del benestar de la població”. I afegeix “Hem realitzat el major esforç negociador fet fins ara, s’han introduït o modificat 25 propostes, per un import proper als 250.000 euros, si tenim en compte que la inversió real en els pressupostos ronda els 600.000 euros i gairebé 300.000 es destinen a pla director, l’és esforç ha estat enorme “.