• Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al mateix consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic
  • Un total de 20 restaurants, bars i xiringuitos de la localitat s’han sumat ja a esta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Moncofa i Ecovidrio
  • Dénia i Benidorm van resultar guanyadors de l’última edició i competiran per revalidar el reconeixement al costat de la resta de municipis participants

Moncofa competeix este estiu per aconseguir la Bandera Verda que atorga l’entitat Ecovidrio per premiar el compromís de l’Ajuntament i l’hostaleria local amb el reciclatge dels envasos de vidre. Així com per l’activisme dels municipis costaners per la transició verda en un context marcat per la recuperació de la pandèmia provocada per la COVID-19.

A la campanya Bandera Verda impulsada per l’Ajuntament i Ecovidrio s’han sumat un total de 20 establiments hostalers de la localitat, des de bars a restaurants passant per xiringuitos. El consistori i els establiments, conjuntament, intentaran incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre.

L’objectiu de la iniciativa, en què participen fins a 39 municipis costaners de tota la Comunitat Valenciana, és incrementar els nivells de la recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar el sector hostaler per a això.

Al respecte, l’alcalde, Wences Alós, ha subratllat: “els mesos d’estiu són fonamentals per a incrementar el reciclatge de vidre, a causa de l’augment de població i a l’increment de consum en el sector hostaler és l’època en la qual es recicla la major part del total anual, per això creiem que és molt important la col·laboració dels hostalers en esta campanya “.

A més, ha expressat que “la conscienciació ciutadana va millorant any a any”, cosa que segons el seu parer és “molt important per poder enfrontar-nos al cercle de producció i consum implantant models d’economia circular i de proximitat que ens ajuden a frenar el canvi climàtic “.

Cal destacar que durant el 2020 els ciutadans i les ciutadanes de Moncofa van reciclar fins a 88.440 kg de residus d’envasos de vidre, la qual cosa suposa 13.2 kg per habitant. A més, amb més de 32 contenidors, a la ciutat ja hi ha un iglú per cada 210 habitants.

Banderes verdes

Banderes verdes és una iniciativa que impulsa Ecovidrio, l’entitat encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre, i busca l’objectiu d’implicar l’hostaleria en una campanya que vol sensibilitzar la població sobre la importància del  reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre.