L’Ajuntament ha commemorat avui el 767 aniversari de la Carta Pobla de Moncofa amb un acte simbòlic als peus de l’estàtua de Jaume I situada a la plaça Pla de l’municipi. El consistori ha limitat la celebració a el simbolisme de la data de la constitució de Moncofa com a municipi, complint amb això amb la prevenció que el moment actual requereix a causa de la pandèmia.
L’alcalde, Wences Alós Valls, ha assegurat que “malgrat tot, avui és un dia de festa, un dia d’orgull de ser de Moncofa. Aquest any no ha estat un bon any, la pandèmia ens ha posat a tots a prova, molts han perdut familiars i amics, molta gent i molts negocis ho estan passant molt malament “.
Fins i tot amb tot això, Alós Valls ha assegurat que “Moncofa ha estat un exemple de fortalesa, de comportament i solidaritat i igual que en altres ocasions calamitoses tirarà endavant enfortit”.
L’alcalde ha agraït a tots els veïns “el comportament que han tingut i assegurar-los que si seguim fent les coses bé ens en sortirem.

Posada en valor de la cultura i les tradicions
L’alcalde de Moncofa ha destacat l’esforç de l’equip de govern municipal per preservar la cultura, tradicions i història de Moncofa. Un esforç que es materialitzarà amb l’obertura del Museu d’Història i Etnològic de Moncofa (MHIEM).
“Aquest projecte, igual que la lluita contra la Covid-19, ha de ser un projecte de l’esforç de tots, i junts aconseguirem fer del nostre poble un lloc millor de què vam rebre dels nostres avantpassats”.