• El pròxim 22 de juliol Moncofa celebrarà el dia de la patrona Santa Maria Magdalena amb un concert nou i molt especial dels dos clarinetistes moncofins

Un any més arriba el dia tan especial en què tots els moncofins, moncofines, turistes i estiuejants esperen amb molta passió i orgull. Este 2020 sempre es recordarà com l’any en què la patrona no va poder eixir de la mar, on els mariners i els milers de turistes l’esperaven a vora mar per a ser aclamada i honorada.

Un 2020 marcat per una pandèmia que ha obligat a suspendre les festes patronals de Moncofa. Però no per això l’Ajuntament deixarà de celebrar, dins del que es pot fer, este dia. Enguany serà un any de cancel·lacions però també serà un any de novetats, com la d’este concert on line i en directe que interpretaran els dos clarinetistes locals José Franch-Ballester i Dino Assunçao.

El concert tindrà lloc el dimecres 22 de juliol a les 22.30 h i es retransmetrà en directe per TV La Vall, a través de Youtube i les xarxes socials. Un concert on els dos músics s’han bolcat en cos i ànima i que de segur deixarà un sabor dolç en este dia tan especial per al municipi de Moncofa. En el concert no sols hi haurà música, ja que han volgut fer un homenatge a Moncofa i a les seues tradicions. Així, comptarà amb moltes sorpreses que seran descobertes eixa mateixa nit.

Jose Franch-Ballester està considerat com un dels millors clarinetistes del món i és professor de clarinet en la University of British Columbia a Vancouver, Canadà. Durant este curs va tindre com a alumne a Bernardino Assunçao, el qual va estudiar un màster en esta universitat i va guanyar el “Concerto Competton”  que tenia de premi actuar com a solista amb la UBC Symphony Orchestra, sense saber que a l’endemà d’este concert la universitat cancel·lava les classes presencials a causa de la pandèmia del covid-19.

Va ser a partir d’este moment quan els dos músics moncofins decidiren gravar vídeos musicals quasi a diari per a poder compartir-los amb els familiars i el poble de Moncofa amb la finalitat d’ajudar que passaren un millor confinament. A dia de hui, més d’un milió de persones han vist els vídeos per tot el món.

Segons la regidora de Cultura, Ana Gracia: “Com a regidora de Cultura no tinc prou paraules per a agrair als dos clarinetistes el treball que han fet per a poder portar a terme este concert. Un acte que ha sigut d‘agraïment per part dels dos músics al municipi de Moncofa i que des de l‘Ajuntament els hem donat tot el suport necessari perquè es poguera dur a terme”.