Hui 8 de març de 2019, commemorem novament el Dia Internacional de la Dona, en realitat, el de totes  les dones. I ho fem  perquè lluny de las veus que consideren que no hi ha  necessitat per a fer-ho, el nostre dia a día ens confirma la necessitat de reivindicar una societat que reconega y faja efectiva l´ equitat dels  drets entre dones y homes, en tots els àmbits

Les institucions tenim l´obligació d´impulsar el Diàleg Socil  i  la Navegació Colectiva , augmentar les polítiques actives d´ocupació, exigir plans de igualtat y establir  mesures  d´ acció  positives, imprescindibles per a  combatre les bretxes de gènere en l´ocupació , avançar en conciliació i corresponsabilitat i el.liminar les desigualtats en la protecció social.

Este 2019 donem la benvinguda en Moncofa a una entitat en defensa de la igualtat, l´ Associació Carmen de Burgos Colombine,  que amb el projecte de  l ´Ayuntamiento del municipi  treballarem  per  l´ el.liminació de qualsevol tipus de discriminació que  per raons  de gènere continuen constituïnt un repte social.

Durant  toda esta setmana  estan  realizant-se  les següents  activitats de concienciació, junt a l´ Associació Carmen de Burgos Colombine;

 

Dimecres 6 de març

– 18:00 presentació de les activitats de la setmana de la dona en la Casa  de la Cultura

-18:30 obra de teatre “Creativas en Paro” en la Casa de la  Cultura.

* En acabar la representació es servirà un Vi d´Honor

 

Dijous 7 de març

– Excursió a Fanzara, Castell d’ Onda, dinar i visita al Planetari de Castelló (projecció d´un documental i visita a l´exposició dones astrònomes).

* Eixida a les 9.30 des de la parada de l’ ambulatori i tornada a les 19.00 de la vesprada.

Preu: 15€ (pagar al primer pis de l’ajuntament, fins al 04 de març).

 

Divendres 8 de març.

– Manifestació Dia de la Dona en CASTELLÓ. A les 19:00.

 

Dissabte 9 de març

– 21:00 Sopar al polifunciona  amb música en directe.

Preu: 5€. (Pagar al primer pis de l’ajuntament, fins al 04 de març).

A continuación: Rifa de productes dels comerços de Moncofa

 

Diumenge 10 de març.

– 17:30 Lliurament del premis del logotip de l’ associació Carmen de Burgos Colombine, amb la col·laboració dels xiquets del CEIP Avel·lí Corma.

A continuació es farà entrega dels diners de la rifa a l’assoc Contra el Càncer de Moncofa

– 17:45 Projecció de la  pel·lícula CANTA (públic infantil)

– Clausura amb vi d’honor

 

Segons paraules de  la regidora d´igualtat Ana Gracia,”Des de  l´ Ayuntamiento de Moncofa continuarem  lluïtant  cada día a nivell professional i personal, per a  que ninguna persona, sense distinció  de sexo, es senta sola o vulnerable.Els reptes  no són fàcils, mai ho han sigut, pero tenim que  estar segurs que gràcies a la unión social del que som referents en Moncofa, las barreres socials, generacionals i de gènere van a desaparèixer”

 

En un dia com el de hui  donem veu a todas aquellas dones i xiquetes  que no la varen tindre o que por desgràcia en la actualitat  continuen sense tindre-la. L´ Ayuntamiento de Moncofa junt a l´ Associació Carmen de Burgos Colombine farà la vaga i ixirà  al carrer com la resta de companyes i companys  per a demostrar  la commemoració d´aquest dia