• Es mantindrà el tipus impositiu de rústica al mínim legal.
  • Alós: “Les sentències judicials, el clavegueram i la finalització del PAI Belcaire Sud faran que aquesta sigui una legislatura difícil”.

Moncofa agost 2 2019. L’alcalde popular de Moncofa, Wences Alós Valls, ha anunciat que ja s’ha sol·licitat, per quart any consecutiu la revisió dels valors cadastrals dels béns de naturalesa urbana del municipi.

L’ajuntament de Moncofa ja va sol·licitar la baixada dels valors cadastrals per a l’any 2017, obtenint una baixada del 13%, una altra per a l’any 2018, que va ser del 5%, el 3% l’any 2019 i ara novament el 3% per el 2020. Sumant d’aquesta forma un descens del 24%. Segons informa l’alcalde “els percentatges venen donats per llei i hem de seguir sol·licitant-ja que els valors cadastrals són desproporcionats. A més, aquests valors no només influeixen en l’IBI, sinó també en altres impostos, així que la baixada té una repercussió molt positiva en butxaques dels veïns de la nostra població. ”

A més de les baixades del valor cadastral (que sumessin un 24%) el municipi de Moncofa ha baixat en els últims anys el tipus impositiu de gairebé el màxim l’any 2010 (1,00%) al 0,506%. No obstant això aquesta baixada es pot frenar ja que l’alcalde adverteix de “la pèssima situació de la xarxa de clavegueram i la finalització del PAI Belcaire sud, que haurà d’emprendre durant la present legislatura requeriran un fort esforç inversor”. “Hem eliminat el deute però les sentències judicials (460.000 euros en el que va d’any), les necessitat extrema d’invertir en clavegueram (800.000 euros en un sol col·lector) i la finalització del PAI Belcaire Sud faran que sigui una legislatura difícil” afegeix.

La sol·licitud de la baixada del valor cadastral només és possible si el Ministeri d’Hisenda considera que el municipi té uns valors cadastrals per sobre del valor de mercat i l’ajuntament en qüestió la sol·licita. I és el mateix ministeri el que fixa la disminució, aplicable a tots els municipis que van realitzar la revisió en aquest any, el percentatge de disminució.