• L’Ajuntament constata el fenomen que deixa un increment de prop de 1.000 habitants en la població en només tres anys
  • Alós Valls: “Treballem per a continuar millorant la qualitat de vida a Moncofa com el millor lloc per a viure tot l’any”

 Moncofa augmenta la seua població per tercer any consecutiu i, amb 7.057 habitants en data de hui, es consolida com un lloc atractiu per a residir tot l’any. Així ho constaten les dades facilitades per l’Ajuntament de Moncofa corresponents al Padró Municipal i a l’Institut Nacional d’Estadística i que apunten al fet que el municipi ha revertit la tendència de pèrdua demogràfica que patia fins a 2017 quan sumava 6.092 habitants i que ha aconseguit incorporar-ne 965 nous fins a aconseguir la xifra actual.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha explicat que “en tres anys hem pujat mil persones de població, la qual cosa és un motiu de gran alegria per a este Ajuntament per tot el que això significa. Significa que estem posicionant Moncofa com el millor lloc on viure tot l’any, com a lloc de noves oportunitats econòmiques i laborals, com un municipi amb un gran futur per davant, cosa que des de l’Ajuntament continuarem propiciant amb noves iniciatives que contribuïsquen a continuar millorant la qualitat de vida a Moncofa com el millor lloc on viure tot l’any”.

I és que cal tindre en compte que el 85% dels municipis de la província de Castelló ha disminuït la població en l’última dècada, segons es desprén de les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. La província ha perdut 22.339 habitants en deu anys (un -3,7%), arribant als 579.962 en el 2019. Només 19 de les 135 localitats de la província van créixer en este període, i Moncofa es troba entre elles contradient la tendència que segueixen alguns municipis del seu entorn.

En opinió de l’alcalde, “les xifres confirmen que Moncofa s’està convertint en un atractiu ja no sols turístic durant l’estiu i períodes de vacances, sinó també en un atractiu per a veïns de la comarca i fins i tot d’altres punts de la província i la Comunitat que ens prefereix com a lloc de residència habitual”.

Un fenomen que, segons Alós Valls, “s’està produint gràcies al bon clima i els recursos naturals com són les nostres platges, però també a la gran quantitat de serveis que oferim a Moncofa, amb possibilitat de trobar lloc de treball, disposar de nombrosos serveis i ser un municipi ben comunicat. La proximitat del poble a la platja, la posició estratègica respecte a ciutats com Castelló i fins i tot València, el preu de l’habitatge que és molt competitiu, són tot avantatges que estan ajudant a posicionar Moncofa com el lloc ideal de residència de joves i famílies que es plantegen on desenvolupar el seu projecte vital i professional”.