• L’Ajuntament incorpora als treballadors de bars i restaurants en el repartiment massiu de material de protecció
  • Alós Valls: “La nostra prioritat és ser útils a tota la població i no deixar a ningú arrere en esta complicada situació”

L’Ajuntament de Moncofa continua avançant en el  dispositiu especial pel COVID-19 i ja ha augmentat els mitjans de prevenció de cara a  l’entrada a la fase 1 del pla de desescalada. El consistori ha distribuït ja més de 16.000 mascaretes quirúrgiques i KN95 entre els 6.900 habitants de la població. Ara el repartiment s’amplia també a bars i restaurants de les pantalles facials i mascaretes que ja havia distribuït als comerços del municipi.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, assegura que “ajudem el nostre comerç i la nostra hostaleria local al fet que estiguen preparats per a anar reprenent la activitat a mesura que la normativa marcada pel Govern ho permeta. Des de l’Ajuntament és prioritari aportar tots els recursos i ajudes a la nostra població per a ajudar a cada veí, siga quina siga la seua situació, a millorar la seua qualitat de vida en esta complicada situació que ens ha tocat viure. Als comerços, a l’hostaleria, als veïns amb pitjor situació econòmica, tots hem de tirar avant i Moncofa no deixarà a ningú arrere en esta crisi”.

És per això que en el repartiment de material de prevenció l’Ajuntament ha tingut en compte a col·lectius especialment vulnerables com els cuidadors de persones dependents, els treballadors que es desplacen fora del municipi, els usuaris de la unitat de dependència i del servei de menjar a domicili, els treballadors de les parades dels mercats ambulants de Moncofa i els usuaris dels vestidors del camp de futbol habilitats com a alberg per a acollir a les persones sense sostre de la localitat.

Ampliació gratuïta de terrasses per a bars i restaurants

L’Ajuntament de Moncofa ha autoritzat als bars del municipi l’ampliació gratuïta de les terrasses amb la condició que puguen donar servei a més clients i així ajudar-los a fer front a la crisi econòmica provocada pel COVID-19. Esta iniciativa se suma al Pla Integral de Reactivació de Moncofa que l’Ajuntament ja està implantant i que pretén impulsar la recuperació econòmica i social del municipi davant una situació tan greu com la que ha provocat esta pandèmia.

“En eixa línia d’ajudar a les empreses de Moncofa, hem permés l’ampliació gratuïta de la superfície de la terrassa, complint sempre amb les normes que establisquen les autoritats sanitàries, per a permetre als establiments que la seua activitat siga el més rendible possible”, ha conclòs l’alcalde.

Així, el consistori contempla en la seua normativa que les terrasses puguen ampliar la superfície fins a aconseguir, com a màxim i només en els casos que siga possible, el nombre de taules que actualment figura en la seua llicència o autorització.