• Alós Valls: “Vull que tots puguem contribuir a fer el millors comptes per a ajudar els veïns en un any tan difícil”

L’alcalde de Moncofa ha sol·licitat a l’oposició que li trasllade les propostes que consideren necessàries per a incorporar als pressupostos de 2021. Wences Alós Valls té la voluntat d’incorporar aquelles mesures que tots els grups consideren més necessàries per a acabar de completar els comptes d’enguany, per als quals disposa de 105.000 euros pendents d’assignació.

Wences Alós ha fet aquesta petició després d’incorporar a l’esborrany de comptes partides extraordinàries per un valor de 350.000 euros encaminades directament a combatre els efectes de la pandèmia del coronavirus, tant respecte de la seguretat sanitària dels veïns, com per a dinamitzar l’economia, l’ocupació i ajudar els autònoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant.

L’alcalde de Moncofa ha explicat que “vull que tots els grups polítics de l’Ajuntament puguen contribuir a fer els millors comptes per a ajudar als veïns del poble en un any tan difícil com este. M’agradaria disposar de més diners, però les mesures extraordinàries per a combatre els efectes de la pandèmia deixen un marge ajustat”.

Així, part de la despesa ha disminuït nombroses partides relacionades amb festes, festejos taurins, actuacions, activitats, cursos i altres respecte a l’any passat, la qual cosa sumat a l’estalvi per no tindre amortització de deute ni interessos, ha permés l’Ajuntament reflectir 350.000 euros relacionats amb mesures per a pal·liar els efectes de la COVID-19.

Bateria de mesures per a combatre els efectes del coronavirus

D’estes mesures, algunes han sigut aprovades en el Ple de gener, com són els 130.000 euros de les subvencions per a autònoms que han hagut de tancar els negocis o n’han reduït l’activitat, els 20.000 per als sortejos amb l’objectiu de dinamitzar el comerç de Moncofa, 40.000 euros per a adquirir EPI COVID per a treballadors municipals i comerciants, l’increment de la partida de Serveis Socials en 20.000 euros, altres 34.000 euros per a reforçar els serveis de neteja per a previndre el contagi del virus en llocs públics, altres 100.000 euros afegits a la contractació de persones desocupades.

Una vegada assumit este compromís extraordinari, l’alcalde, Wences Alós Valls, confia que tots els partits del plenari aporten suggeriments que siguen molt positius per a concretar en què s’invertiran els 105.000 euros que actualment té disponibles l’Ajuntament per a 2021. No obstant això, l’alcalde és conscient que segurament farà falta reforçar les mesures socials i econòmiques si es continua agreujant la crisi provocada per l’expansió del virus i es continuen prorrogant les mesures de confinament, com va anunciar ahir la Generalitat.

Cal recordar que la mesura estrela va ser aprovada en el Ple, que és una segona línia d’ajudes a autònoms que en este cas permetrà pagar 1.000 euros directes per a tots aquells comerços o negocis que es vegen obligats a tancar a Moncofa i de 300 euros a tots els que vegen reduït l’horari pel decret de la Generalitat.