• Wences Alós: “És un traçat que crea una barrera inassumible i aplegarem fins al final per a defendre els interessos del poble”
  • L’alternativa elegida construeix un mur de 15 metres d’altura a escassos 150 metres de la població

L’Ajuntament de Moncofa al·legarà contra el traçat previst per a la construcció del corredor mediterrani, que el Govern té previst finalitzar per a l’any 2025. Davant d’este anunci, que han recollit mitjans de comunicació, l’equip de govern municipal té previst presentar al·legacions perquè suposa la construcció d’un mur per tot el frontal interior de la població, a escassos 150 metres de les cases.

L’estudi informatiu presentat pel Ministeri de Transports sobre el traçat de l’AVE estableix com l’alternativa que discorre en els voltants com la “millor valorada” però per a l’alcalde “és totalment inassumible”. Wences Alós Valls assegura que “en ple segle XXI és increïble i inassumible la construcció d’una muralla de quasi 15 metres d’altura (12 de talús més 2,5 de pantalla acústica) a escassos metres de la població”.

“L’estudi informatiu és incomplet, no podem donar-lo per vàlid si presenta alternatives dolentes i més dolentes, i per tant al·legarem”, assegura l’alcalde.

Per tot l’anterior Wences Alós Valls indica que “és un traçat i un tipus de construcció inassumible per al nostre poble. Estem disposats a arribar fins a les últimes instàncies per a defensar els interessos dels veïns i veïnes de Moncofa, i no descartem reunir-nos amb altres poblacions del nostre entorn per a mobilitzar-nos en contra de les nefastes conseqüències que té este traçat”.

L’any 2003 l’Ajuntament de Moncofa, igual que ara, ja es va mobilitzar contra el traçat. Per tot això, l’alcalde de Moncofa espera que el Govern incorpore les al·legacions que presente Moncofa en el moment d’executar les obres i així evitar una barrera permanent que perjudique les possibilitats futures d’expansió cap a l’interior. “Si no atén el Govern les nostres al·legacions, que són raonables, ens veurem obligats a anar on faça falta per a defensar els drets dels veïns i veïnes de Moncofa”, ha asseverat Wences Alós Valls.