L’Ajuntament de Moncofa ha aprovat aquest dijous presentar al·legacions a el Pla d’Acció Territorial de Castelló (PATCAS) presentat pel Consell. L’equip de Govern presidit per Wences Alós Valls va convocar una sessió extraordinària a l’considerar que la proposta plantejada per la Generalitat Valenciana perjudica greument a veïns i empreses de Moncofa.
La sessió extraordinària convocada expressament per tractar aquest tema va ser unànime, a l’abonar la proposta de PP tant els grups de l’PSOE, Compromís i Podem. Amb diferents arguments, tots ells estan d’acord en que la proposta plantejada pel Govern autonòmic és molt lesiva i injusta.
En aquest sentit, l’alcalde de Moncofa, el popular Wences Alós Valls, considera que l’PATCAS és tan restrictiu que en alguns casos arriba a l’extrem de l’absurd. “Per exemple, no permetria l’ampliació de cementiri de Moncofa o permetent la instal·lació de complexos de cria de cavalls en terreny rústic, no permetria la instal·lació d’una quadra per a un o dos cavalls per un particular”. ”
Les al·legacions presentades són de diversa índole, des d’algunes en contra de la utilització d’una línia de delimitació de costes anul·lada per l’Audiència Nacional a altres que van en la línia d’intentar suavitzar les restriccions que s’imposen.
L’alcalde també ha explicat que “segons el PATCAS, hi ha habitatges o construccions que havent estat construïdes d’acord amb llei ara, amb aquesta nova legislació, quedarien fora d’ordenació. El PATCAS no permetria si més no obres bàsiques de manteniment, com podria ser una reparació d’urgència o, per exemple, una reparació de la teulada “.