• Wences Alós Valls: “És el reflex l’afartament de veïns i estiuejants després de deu anys d’inactivitat de Govern”
• Podran recollir més pancartes a la plaça Pintor Sorolla i els cotxes sortiran a les 19.30 hores des del pàrquing de les pistes de tennis

Aquest diumenge s’espera una gran mobilització de vehicles a Moncofa de cara a la manifestació en cotxe convocada per reclamar la construcció dels espigons que evitin la regressió de les platges del municipi. Les associacions i voluntaris de la vila han repartit ja més de 4.000 pancartes reivindicatives i s’espera que augmenti el nombre fins que comenci la mobilització diumenge a les 19.30 hores, al pàrquing de les pistes de tennis.
De fet, ja es poden veure moltes d’aquestes pancartes penjades en balcons, finestres i comerços tant de l’nucli urbà com de la platja de Moncofa.
La població s’ha unit en aquesta reclamació a el Govern per la construcció d’espigons al llarg de tot el litoral del municipi. La demanda ha unit no només a veïns, associacions i organitzacions, sinó també a tots els partits polítics del municipi. I és que després de més de deu anys d’espera infructuosa al fet que el Govern emprengui d’una vegada les obres la construcció dels espigons que calen per protegir la costa del municipi, tot el poble ha dit prou.
Wences Alós Valls ha assegurat que “esperem una gran mobilització, que reflecteix el cansament dels veïns i estiuejants de Moncofa, davant la inactivitat per part de Govern. La regressió de les nostres platges és constant i hi ha un projecte adaptat a la realitat de l’canvi climàtic, que es va iniciar amb l’estudi de Cantàbria de 2010 i ja ha passat més d’una dècada sense que hagin fet res “.
Es podran recollir més pancartes diumenge a les 19 hores a la plaça Pintor Sorolla, al costat de les lletres de MONCOFA a la platja, i en el mateix punt de sortida dels vehicles que serà a les 19.30 hores des de l’aparcament de les pistes d’ tennis. Després de discórrer per l’avinguda Mare Nostrum i tot el front litoral de el Grau de Moncofa, finalitzarà al carrer Plana Baixa, de l’Cami Cabres.

Risc de regressió a tot el litoral del poble
Wences Alós Valls ha explicat que “si el Govern tira endavant el projecte d’espigons a Nules, s’agreujarà la regressió al sud del municipi, pel que és ja imprescindible la construcció dels espigons a tot el litoral de Moncofa. No només al sud, la redacció d’el projecte està paralitzada per Costes, sinó també al nord, on Costes ni tan sols ha començat a treballar en el disseny de el projecte “.
Davant d’aquesta situació, l’alcalde de Moncofa defensa “la urgent necessitat que el Govern faci d’una vegada les obres dels espigons a les platges de la vila per protegir el patrimoni natural, turístic i arquitectònic, però també per poder donar un impuls a les oportunitats de futur de el sector turístic del municipi. L’estat ens condemna a sol poder gaudir de tres mesos de les nostres platges, quan com a referent turístic necessitem unes platges 12 mesos a l’any “. Es tracta per tant d’unes obres que són fonamentals per a poder, també, oferir millors oportunitats de futur, als autònoms i petits empresaris del municipi, a més d’atreure inversió a poble.

La regeneració i protecció de litoral és una prioritat
L’Ajuntament de Moncofa mantindrà com una prioritat la defensa dels interessos dels veïns i la regeneració de litoral municipal tot i que Costes sembla que no té previst emprendre a hores d’ara cap actuació. Ni tan sols sembla que ara contempli la petició de Wences Alós de reforçar els espigons a curt termini a la zona de l’grao, tal com es van comprometre la directora general de Costes, Ana María Oñoro, i el subdirector general de Protecció de la Costa, Àngel Muñoz, en la reunió que van mantenir amb tots els alcaldes de sud de Castelló el passat mes d’abril.
Wences Alós ha assegurat que “l’equip de Govern de Moncofa defensarà els interessos dels seus veïns aferrissadament per evitar que l’amenaça d’enderroc d’habitatges patrimoni turístic del municipi i els seus insfraestruturas viàries.”