• Alós Valls: “Per damunt de tot està la seguretat dels veïns i hem d’adoptar les mesures que siguen necessàries”

L’Ajuntament de Moncofa ha decidit tancar totes les instal·lacions municipals i evitar qualsevol tipus d’acte públic fins al 31 de gener a causa de la multiplicació de casos positius per la pandèmia del coronavirus. Així ho ha fet oficial l’equip de govern per a garantir la màxima seguretat en el municipi i evitar que els veïns puguen patir riscos innecessaris de contagi.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “per damunt de tot està la seguretat de les persones i la nostra responsabilitat és adoptar totes les mesures que siguen necessàries per a evitar que la situació es torne incontrolable, com està passant en molts municipis”.

Així, les mesures anunciades per l’Ajuntament de Moncofa inclouen el tancament de totes les instal·lacions esportives, el poliesportiu, el local polifuncional i el camp de futbol. Cap associació, ni particular, podrà fer ús de les instal·lacions municipals.

Amb caràcter general queda prohibida la celebració d’actes que impliquen la concurrència de persones. Es reclama màxima responsabilitat als veïns i que isquen al carrer solament si és necessari.

Qualsevol persona amb algun símptoma ha de seguir les indicacions sanitàries de confinament. L’Ajuntament de Moncofa continua tenint a la disposició dels veïns el servei per a portar-los la compra, les medicines, receptes, etcètera.

Tots aquells veïns que requerisquen qualsevol atenció poden cridar a l’Ajuntament, al telèfon 646788427.

Després de contrastar que les dades en la web de la Generalitat Valenciana no són exactes i saber que el nombre de contagis és molt més elevat, l’Ajuntament de Moncofa s’ha vist en la necessitat d’adoptar estes mesures.

Sis vegades més contagis que les dades oficials de la Generalitat

Cal recordar que, ahir mateix, l’Ajuntament de Moncofa va fer una crida a tots els veïns del municipi perquè extremen les mesures de precaució i eviten qualsevol situació de risc que puga provocar contagis pel coronavirus. Així, segons les confirmacions que està rebent el mateix Ajuntament de Moncofa, les xifres reals de contagis multipliquen fins per sis les dades oficials que està oferint la Conselleria de Sanitat. De fet, l’índex actual és de 567 casos cada 100.000 habitants, ja que han confirmat telefònicament 37 casos de PCR positiu en els últims 14 dies.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha tingut en compte que “es tracta de les pitjors dades des de l’inici de la pandèmia, ja que hi ha sis vegades més contagiats dels que apareixen en els llistats oficials de la Generalitat. Per això, sol·licitem la màxima precaució i que s’extremen les mesures per a evitar el contagi pel COVID-19. Volem evitar que es dispare encara més la xifra d’afectats per una sensació de falsa seguretat, perquè la veritat és que estem en el moment més delicat de la crisi”.

Continuen en marxa els treballats extraordinaris de desinfecció

Des de l’ajuntament també s’ha volgut recordar que continuen els treballs extraordinaris de desinfecció en parcs infantils, contenidors (encara que són de pedal), i els accessos a l’escola i les guarderies. Alós afirma “des del primer dia de la tornada a escola es va reforçar no sols la neteja en l’interior sinó també en els seus voltants, igual que en els limítrofs de les dues guarderies existents i als parcs infantils”.

Màxima sensibilitat de l’equip de govern

Cal recordar que l’equip de govern de l’Ajuntament de Moncofa ha adoptat moltes mesures per a ajudar a millorar la seguretat i pal·liar els efectes provocats per esta crisi sanitària des del mes de març passat, quan van començar les restriccions provocades per la pandèmia. L’equip de govern liderat per Wences Alós està fent un esforç especial a fomentar accions que milloren tant la seguretat dels veïns, així com per a ajudar a les famílies que estan en risc d’exclusió social, sense oblidar mesures per a fomentar l’activitat econòmica i salvar totes els llocs de treball possibles entre els xicotets empresaris i els emprenedors de Moncofa.