• Ana Gracia: “Estem realitzant una campanya conjunta per a repartir 50.000 sobres de sucre amb el lema `En Valencià és més Dolç`”

L’Ajuntament de Moncofa s’ha adherit a la campanya ‘En Valencià és més Dolç’, amb l’objectiu de promocionar l’ús del valencià, coincidint amb el centenari del naixement del reconegut escriptor Joan Fuster. L’equip de govern del municipi de la Plana Baixa fa un pas més en favor de la normalització lingüística en el municipi aprofitant que en 2022 es compleixen cent anys del naixement de Fuster.

Esta acció consisteix en el repartiment en les cafeteries i restaurants de Moncofa almenys de 50.000 sobres de sucre amb lemes d’aforismes de Joan Fuster, amb refranys i frases fetes, i frases per la igualtat. “Endolceix-te la vida en Valencià” és una campanya conjunta en la qual participa l’Ajuntament de Borriana juntament amb uns altres de la Comunitat Valenciana, com són Alboraia, Algemesí, Borriana, Manises, Massamagrell, Montserrat, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Silla, Sueca, Xàtiva i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), coordinada per les agències AVIVA.

Ana Gracia, regidora de Normalització Lingüística de Moncofa, ha assegurat que “ens hem adherit a aquesta campanya en una acció coordinada des de la Regidoria de Normalització Lingüística juntament amb la de Comerç, que coordina l’edil Lola Alós. Esta consisteix en el repartiment de 50 caixes de 1.000 sobres cadascuna, que ja estem repartint pels diferents comerços, bars i restaurants del poble i que estarà plenament operativa este cap de setmana, per a aprofitar la temporada alta”.

Cal tindre en compte que l’Ajuntament de Moncofa treballa contínuament en campanyes de promoció de l’ús del valencià, tant a nivell cultural, com educatiu o comercial, com és en este cas.

Ana Gracia confia que esta iniciativa permeta fomentar l’ús del valencià, ja de per si arrelat en la localitat, i a més normalitzar-lo tant entre els veïns com entre els visitants del municipi, siga quina siga la seua procedència.