• Per primera vegada en més de 50 anys no es podrà realitzar el desembarcament de Santa Maria Magdalena
  • Alemany: “Retrem homenatge a les nostres tradicions i a la nostra patrona adaptant-nos a les circumstàncies”

L’Ajuntament de Moncofa presenta un programa virtual d’activitats per a commemorar les festes patronals en honor a Santa Maria Magdalena. L’objectiu d’esta iniciativa és commemorar les tradicions del municipi adoptant totes les mesures de prevenció sanitària per a evitar qualsevol brot del covid-19. Este programa festiu virtual es desenvoluparà amb activitats culturals, religioses i esportives del 20 al 27 de juliol.

La regidora de Festes, Mª Teresa Alemany, ha explicat que “ateses les circumstàncies actuals, no podem celebrar actes multitudinaris ni posar en risc la salut de ningú. La seguretat és el primer, i per això presentem un programa virtual amb activitats culturals adaptades a les noves circumstàncies, i amb la retransmissió televisiva dels actes multitudinaris d’altres anys, entre ells el desembarcament de la nostra patrona, Santa Maria Magdalena, una festa declarada d’Interés Turístic Provincial o les vesprades taurines de Moncofa”.
El dimecres 22 de juliol, dia de festa major, Moncofa celebrarà a les 19.00 hores una missa en honor a la seua patrona. L’accés a l’església estarà limitat i serà necessari l’ús de mascaretes. A la nit, a les 22.30 hores la música serà la protagonista amb el concert televisat i retransmés online en honor a Santa Maria Magdalena a càrrec de Jose Franch-Ballester i Bernardino Assunçao.

“Serà un dia molt especial per a tots els veïns de Moncofa, perquè retrem homenatge a la nostra patrona encara en estes condicions i malgrat tot, amb la millor música i amb la tradicional missa, i convidem a tots a seguir este concert tan especial”, ha assenyalat la regidora.

Ja el dijous 23 celebrarem la festa de l’ermita, amb la retransmissió a les 16.00 hores del reconeixement a totes les veïnes del municipi que es diuen com la patrona Santa Mª Magdalena. Posteriorment, es retransmetrà el desembarcament de Santa Maria Magdalena d’un altre any en televisió La Vall. A les 19.00 hores tindrà lloc la missa en l’ermita, amb els versos a la patrona com es tradició. L’accés a l’ermita estarà limitat i serà necessari l’ús de mascaretes. A la nit, a les 22.30 hores s’emetrà el castell aquàtic d’un altre any.
Altres activitats a destacar seran el Moncofa Virtual Race Circuit 5k en matèria esportiva, el concurs de dibuix de festes per a xiquets de 3 a 12 anys i la retransmissió televisiva d’esdeveniments lúdics d’altres anys.

Per a l’alcalde, Wences Alós Valls, “es tracta d’un any de cancel·lacions però també un any de novetats i que ens permetrà viure amb més fervor la devoció del nostre poble cap a la nostra patrona. D’altra banda, també cal destacar que podrem gaudir d’actes nous, com la retransmissió del concert de Jose Franch- Ballester i Benardino Assunçao que estic segur que quedarà gravat en el cor de tots els veïns de Moncofa”.