• Alós Valls: “Ja hem aprovat el pagament immediat a 45 afectats pels tancaments de negocis”

L’Ajuntament de Moncofa procedirà en els pròxims dies al pagament de la segona línia d’ajudes per a autònoms per a compensar les pèrdues generades per les restriccions horàries a la restauració i el comerç decretades al gener. Fins a 45 autònoms i xicotets empresaris rebran estes ajudes de fins a 1.000 euros de manera immediata, mentre que a molts altres se’ls ha requerit aclariments o documentació addicional per a aprovar també la seua ajuda.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha explicat que “hi ha hagut moltíssimes sol·licituds, la qual cosa demostra les necessitats que estan tenint molts autònoms i comerciants de Moncofa. Per això l’equip de govern, que estem al seu costat, reaccionem ràpid perquè pogueren disposar al més prompte possible d’esta ajuda, per a pal·liar les pèrdues generades pel tancament de negocis imposat per la Generalitat”.

L’alcalde ha incidit que “esta acció era una prioritat per al xicotet teixit productiu de Moncofa, que està passant per moltes dificultats. Per això ja hem aprovat el pagament immediat de l’ajuda a 45 autònoms i xicotets empresaris. Seran 1000 euros per als bars i restaurants, que van haver de tancar, i 300 per als comerços que es van veure obligats a avançar l’hora de tancament”.

En una primera tanda s’han aprovat 30 sol·licituds d’ajuda directa, que suposaran 30.000 euros però, a més, s’ha demanat a altres 11 petites empreses que justifiquen millor la sol·licitud o esmenen algun error, mentre que els tècnics municipals solament han desestimat quatre sol·licituds.

A més, s’aprovaran unes altres 15 ajudes de 300 euros per a comerços que han vist reduïda la seua activitat, la qual cosa suposa ja uns altres 4.500 euros d’ajuda directa. Hi ha nou sol·licituds d’ajuda de les quals s’ha sol·licitat una esmena d’errors, mentre que a penes s’han hagut de rebutjar tres peticions.

Reacció immediata després de les restriccions de la Generalitat

Cal recordar que es tracta d’una línia d’ajudes aprovades després de reaccionar immediatament a les mesures de restricció aprovades per la Generalitat Valenciana, “i que vam voler impulsar de manera urgent per a estar al costat de comerços i negocis del poble que s’anaven a veure perjudicats de manera imminent”, ha assegurat l’alcalde de Moncofa.

Wences Alós ha destacat que “la bona situació econòmica de l’Ajuntament de Moncofa és la que ens ha permés reaccionar ràpidament i, a més d’aprovar les ajudes al gener i tramitar les sol·licituds al febrer, haver-ho pogut resoldre al març i pagar-les en els pròxims dies. És fonamental evitar la destrucció de l’ocupació al poble i que es veja tan perjudicat el seu teixit productiu, que després costaria molt recuperar”.

Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, està complint el seu compromís de tindre ja esta línia d’ajudes de manera urgent i directa. “La prioritat era activar-la com més prompte millor per a ajudar als que pitjor ho estan passant amb la crisi del coronavirus”.

Al costat dels veïns que pitjor ho estan passant

Esta línia d’ajudes es recolza en una modificació pressupostària que procedeix de l’amortització de préstecs a llarg termini gràcies a la bona gestió de l’equip de govern estos últims cinc anys. “El deute zero ens permet estar al costat dels autònoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant de la nostra localitat. Això se suma a l’ajuda que ja es va traure l’any passat i a la qual pròximament es traurà el pla Resistir, conjunt dels ajuntaments, diputacions i Generalitat”.