• José Mª Andrés: “Serà de gran ajuda per als comerciants i més atractiu als clients que hi vagen a comprar”

L’Ajuntament de Moncofa ha aconseguit una subvenció de 50.000 euros per part de la Generalitat Valenciana per a la millora del mercat municipal. Amb esta ajuda, l’equip de govern que dirigeix l’alcalde, Wences Alós Valls, té previst escometre una inversió de 56.328,36 € per a millorar la instal·lació de l’aire condicionat, així com la sonorització del mercat municipal de Moncofa amb megafonia.

José María Andrés, primer tinent d’alcalde de Moncofa, ha assenyalat que “d’esta manera volem fer més atractiu per als comerciants el fet que puguen implantar-se en el mercat municipal i que es puguen beneficiar tots d’ampliar la seua oferta i fer més atractiu per als potencials clients anar a comprar allí”.

“Esta subvenció està inclosa dins d’una convocatòria en matèria d’ajudes de comerç que l’Ajuntament de Moncofa ha volgut aprofitar al màxim perquè, com ha demostrat estos dos últims anys, té com un dels seus grans objectius ajudar el comerç local a superar tan bé com siga possible la crisi provocada pel coronavirus. A més de destinar diverses línies d’ajudes directes a autònoms i xicotets empresaris en este període, també hem organitzat i patrocinat tot tipus de fires comercials per a fomentar les compres per part de tots en els comerços del poble i així ajudar a consolidar ocupacions que, d’una altra forma, podrien estar en perill”, assenyala el regidor.

L’Ajuntament ha aconseguit ja diverses subvencions per a millores

Cal recordar que recentment l’Ajuntament de Moncofa també ha aconseguit una subvenció de 149.602 euros per a renovar les instal·lacions existents d’enllumenat públic exterior. Esta ajuda confirmada ja per la Generalitat Valenciana és fruit de la bona gestió de l’equip de govern que lidera l’alcalde, Wences Alós Valls.

Esta subvenció té una part que és una ajuda reembossable bonificada a fons perdut de 74.801 euros, mentre que un altre punt, fins a 149.602 euros, caldrà retornar-la però sense pagar gens d’interés una vegada finalitzades les obres. Esta línia d’ajudes per a millorar l’eficàcia energètica en els serveis públics són de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Moncofa ha de justificar abans del 2 de desembre la contractació d’este servei.

A més, l’Ajuntament de Moncofa construirà abans de final d’any la primera electrolinera al poble per a fomentar l’ús de vehicles més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Això és possible una vegada que ha rebut ja la notificació oficial d’una subvenció de 10.612,80 € per a escometre una inversió total de 13.266 € amb l’objectiu d’instal·lar un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

D’altra banda, també escometrà enguany les obres per a millorar l’estat i el funcionament del camí Escorxador amb l’objectiu de garantir una adequada evacuació de l’aigua procedent de la pluja. Per a això invertirà els 16.438,89 € que ha aprovat la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria d’Agricultura d’una línia de subvencions per a obres destinades al proveïment d’aigua, sanejament i defensa contra inundacions.

D’altra banda, invertirà 39.559,99 € en la millora de la xarxa de clavegueram del municipi, concretament en l’avinguda Ramón y Cajal i el carrer Vicente Ramón Alós. Es tracta d’una inversió procedent d’una línia d’ajudes del Pla Reactivem Obres, de la Diputació de Castelló.

José María Andrés ha explicat que “es tracta d’una actuació molt necessària per a millorar els serveis dels veïns de la zona. Es tracta d’obres que no es veuen, però que són imprescindibles per a garantir la qualitat de vida dels residents”.

A més, l’Ajuntament de Moncofa també escometrà abans de final d’any uns treballs per a millorar l’entorn del sender blau amb l’objectiu de fer-lo més accessible i segur a totes les persones que l’utilitzen per a passejar. Invertirà 1.650 euros procedents d’una subvenció concedida per la Diputació de Castelló per a millores en l’entorn natural.